Επιστολές Τελευταία Νέα

Οι Κύπριοι της Ξάνθης για τον θάνατο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης σε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ μετά από την είδηση του θανάτου του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου δηλώνει την λύπη του για την μεγάλη απώλεια του νησιού μας.

Άλλος ένας μεγάλος αγωνιστής του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ για λευτεριά και ένωση με την Ελλάδα άφησε χτες στις 5:30μ.μ.την τελευταία του πνοή. Ο Αυγουστής Ευσταθίου από μικρός μπήκε στην ΕΟΚΑ και αφού πέρασε από διάφορα στάδια κατέληξε με την ομάδα του Γρηγόρη Αυξεντίου. Είναι ο αγωνιστής που έζησε από κοντά τον Γρηγόρη Αυξεντίου και ήταν μαζί του ακόμη και στον ηρωικό θάνατο του. Αξέχαστα τα λόγια του αγωνιστή μας όταν η πρόεδρος του παρέδωσε τιμητική πλακέτα στα εγκαίνια του Κέντρου Ανάδειξης Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου «Γρηγόρης Αυξεντίου». «Ευχαριστώ τον Θεό που επέλεξε εμένα, ανάμεσα σε χιλιάδες συναγωνιστές μου, να ζήσω από κοντά την υπέρλαμπρη θυσία ενός τέτοιου ήρωα…»

Απλά τα λόγια του ηρωικού παλικαριού, όπως απλή και σταθερά αγωνιστική ήταν όλη η ζωή του. Ο κόσμος μας από σήμερα γίνεται πτωχότερος…. Ελπίζουμε τα οράματα τους και οι αγώνες όλων αυτών των παλικαριών να γίνουν φάροι φωτεινοί για τους νέους μας.

Εκφράζουμε την λύπη και την συμπαράσταση μας στους οικείους του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα του νησιού μας που θα δεχτεί τον μεγάλο αγωνιστή Αυγουστή Ευσταθίου.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Ελένη Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα