Έβρος Τελευταία Νέα

Δύο μωρά Ασπροπάρη διασώθηκαν από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

Η ομάδα “Δράση για την Άγρια Ζωή” στάθηκε στο πλερό των ζώων που την χρειαζόταν μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη εβδομάδα, στο Δάσος της Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους βοήθησαν στη φροντίδα άγριων ζώων που κινδύνεψαν αλλά και σε όσα είχαν τραυματιστεί από την πυρκαγιά. Ανάμεσα στα ζώα που περίθαλψαν ήταν και δύο μωρά Απροπάρη τα οποία μεταφέρθηκαν από τη φλεγόμενη περιοχή με τη μέριμνα της ΜΔ Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Ακολουθεί και η σχετική ανάρητηση της ομάδας:

“Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες άλλης μιας πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς, την πιο μεγάλη σε έκταση των τελευταίων δεκαετιών. Η έκτασή της ξεπέρασε τα 40.000 στρέμματα και όλη μάλιστα η καιόμενη έκταση ήταν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την διαθεσιμότητά μας να φροντίσουμε άγρια ζώα που θα κινδύνευαν ή θα είχαν τραυματιστεί από την πυρκαγιά.

Έτσι, ανάμεσα στα άλλα ζώα, από την Παρασκευή φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας και δύο μωρά Ασπροπάρη, τα οποία μεταφέρθηκαν από τη φλεγόμενη περιοχή με τη μέριμνα της ΜΔ Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.Το είδος Ασπροπάρη είναι το πλέον απειλούμενο είδος γύπα στη χώρα μας, καθώς έχουν απομείνει ελάχιστα πλέον αναπαραγωγικά ζευγάρια.”

Πηγή: e-evros.gr 

Σχετικά Άρθρα