Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB στη θέση Λιβάδι, από 9 χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και 200 αθλητές

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB στη θέση Λιβάδι, προσέλκυσε πολυπληθείς αποστολές με πάνω από 200 αθλητές, από εννιά χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, στρέφοντας και πάλι το ενδιαφέρον στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Υψηλό το επίπεδο των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν, ενώ έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι, στην πλειοψηφία τους οι αθλητές γνώριζαν την Ξάνθη και όπως δήλωναν ανυπομονούσαν να τρέξουν  τη συγκεκριμένη διαδρομή -που αποτελεί μια μοναδική πίστα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Εντυπωσιακή η γιορτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, με την παρουσίαση των ομάδων μπροστά από το Δημαρχείο της Ξάνθης, με τις αποστολές να συμμετέχουν με ενθουσιασμό, ενώ στη συνέχεια, όλοι μαζί περπάτησαν στην πόλη καιδοκίμασαν τις υπέροχες γεύσειςστους μοναδικούς χώρουςεστίασης της πόλης.

Ήταν ένα ιδιαίτερα «ζωηρό» διήμερο, τόσο σε αθλητικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο για την ίδια την περιοχή, που μετά από τα δύο «σκοτεινά» χρόνια πανδημίας αρχίζει να ξαναβρίσκει τον βηματισμό της. Οι δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου, καθώς και οι αθλητικές συναντήσεις πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς που η δημοτική αρχή εντάσσει στον σχεδιασμό της δίνουν θετικό πρόσημο στην περιοχή μας, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας που δοκιμάστηκε στα χρόνια του κορωναϊού, αλλά και στην ενίσχυση του τοπικού επιχειρείν, μέσα από τον αθλητικό τουρισμό.

Σχετικά Άρθρα