fbpx
ΜειονότηταΤελευταία Νέα

“Επίθεση” του ABTTF κατά της XanthiNews για άρθρο σχετικά με τη αλλαγή της πληθυσμιακής ισορροπίας στη περιοχή μας

Επιθυμείται η αλλαγή της πληθυσμιακής ισορροπίας στη Δυτική Θράκη έναντι της Τουρκικής κοινότητας;

Πρόεδρος ABTTF: “Την στιγμή που το 19ο  ρατσιστικό άρθρο είναι ακόμα ζωντανό στις μνήμες μας, οι προσπάθειες δημιουργίας μιας εσφαλμένης αντίληψης με τις συστάσεις που διατυπώνονται στο άρθρο θα κλονίσουν για άλλη μια φορά βαθιά την εμπιστοσύνη της κοινότητας μας στη χώρα της.»

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο xanthinews.gr, τοπικό ειδησεογραφικό ιστοσελίδα, αναφέρεται ότι ο πληθυσμός στη Δυτική Θράκη αναπτύσσεται υπέρ της Τουρκικής κοινότητας και ακολουθούν προτάσεις για εξισορρόπηση πλειοψηφικού και μειοψηφικού πληθυσμού.

Στο άρθρο, με παραπομπή και στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923, αναφέρεται ότι οι πληθυσμοί της Ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη ήταν τότε ισορροπημένοι, ενώ σήμερα με το πέρασμα του χρόνου η Ελληνορθόδοξη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης εκδιώχθηκε με αποτέλεσμα να μειωθεί αντίθετα η Τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης αναπτύχθηκε.

Στο άρθρο, για να αποτραπεί αυτή η τάση στη Δυτική Θράκη και να εξισορροπηθεί ο πληθυσμός μειοψηφίας-πλειοψηφίας αποτυπώνονται προτάσεις όπως, να ψηφίζουν οι φοιτητές εκεί που φοιτούν, κίνητρα σε Βοριοηπειρώτες(Αλβανία) και σε Αλβανούς Χριστιανούς για να εγκατασταθούν στη περιοχή καθώς και αποζημιώσεις και με νόμο για την περιουσία τους και μετά να μεταβιβάζεται σε ακτήμονες που μένουν μόνιμα εκεί σε αυτούς που εγκαταλείπουν την περιοχή.

Όσον αφορά το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Όταν διάβασα το εν λόγω άρθρο, έμεινα έκπληκτος και ήρθαν στο μυαλό μου οι πρακτικές μεροληψίας που στόχευαν την Τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης κατά την περίοδο της στρατιωτικής χούντας. Ένα άρθρο γραμμένο με ρητορική του μίσους και εντελώς ρατσιστική αντίληψη. Επιπλέον, οι προτάσεις που διατυπώνονται έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα άρθρα που ρυθμίζουν τις αρχές της ισότητας των Ελλήνων πολιτών στο σύνταγμα. Σύμφωνα με το άρθρο είναι σαν να καλούνται οι αρχές στην κατανόηση του καταργηθέντος ρατσιστικού άρθρου 19 του νόμου περί Ελληνικής ιθαγένειας. Όπως είναι γνωστό, για τη μείωση του πληθυσμού της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης και την αφομοίωση της Τουρκικής κοινότητας, με τη διάταξη του άρθρου 19, που ίσχυε από το 1955 έως το 1998, 60 χιλιάδες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης άδικα στερήθηκαν την ιθαγένειά τους επειδή δεν είχαν Ελληνική καταγωγή. Την στιγμή που το 19ο  ρατσιστικό άρθρο είναι ακόμα ζωντανό στις μνήμες μας, οι προσπάθειες δημιουργίας μιας εσφαλμένης αντίληψης με τις συστάσεις που διατυπώνονται στο άρθρο θα κλονίσουν για άλλη μια φορά βαθιά την εμπιστοσύνη της κοινότητας μας στη χώρα της.»

Και παραθέτουμε παρακάτω το άρθρο του Καθηγητή κ. Βασίλη Τέγου που φιλοξενήσαμε στο Xanthinews.gr και στο οποίο απαντάει το ABTTF

Σχετικά Άρθρα