Κοινωνία Τελευταία Νέα

22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων στις 30 &  31 Ιουλίου – Ραντεβού στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων Ξάνθης στη  Χαϊντού

Γιώργος Μπίκος : Φέτος θα γίνουν κανονικά τα δρώμενα – Περιμένουμε πολύ κόσμο, μετά τα δύο χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας της covid 19!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης «ο Λεπενιώτης», κ. Γιώργος Μπίκος, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της Πόλης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, όπου προσκάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στο 22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ξάνθης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Ιουλίου, στη Χαϊντού, στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων Ξάνθης.

“Περιμένουμε πολύ κόσμο, μετά τα δύο χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας της covid 19. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθουν να γλεντήσουμε και να χορέψουμε. Φέτος θα γίνουν κανονικά τα δρώμενα. Πέρσι, λόγω πανδημίας, το αντάμωμα έγινε χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να χορέψουμε. Φέτος με την άρση των απαγορεύσεων θα θυμηθούμε τα παλιά’’, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπίκος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου μέσα στην πανδημία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Σαρακατσάνων στην Πλατεία Ελευθερίας αλλά και στην κατασκευή ξενώνα, χωρητικότητας έως και 40 άτομα, στον οικισμό στη Χαϊντού.

Τέλος, επεσήμανε ότι στο 22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων θα φιλοξενηθεί στον ξενώνα, ο σύλλογος Σαρακατσάνων από το Αγρίνιο.

Σχετικά Άρθρα