Ροδόπη Τελευταία Νέα

Το Σάββατο η πιλοτική διανομή καφέ κάδων σε νοικοκυριά της Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, με τη διανομή καφέ κάδων και στα νοικοκυριά. Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διανομή των πρώτων οικιακών καφέ κάδων, για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στην επιλεγμένη περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης.

Το κάθε νοικοκυριό θα προμηθευτεί έναν μικρό κάδο 10L για την κουζίνα, μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες, όπου θα συλλέγονται μόνο τα υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά κα., ένα φυλλάδιο οδηγιών για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων και ένα κλειδί.Οι εξωτερικοί μεγάλοι καφέ κάδοι θα είναι με κλειδαριά και θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα εξυπηρετούν και θα μοιράζονται τα νοικοκυριά.

Αύριο και μεθαύριο θα μοιραστεί στα νοικοκυριά της περιοχής ειδοποιητήριο σχετικά με τη διανομή των κάδων.

Την ημέρα της διανομής, υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας θα βρίσκονται στην περιοχή με τον εξοπλισμό που θα μοιραστεί στα νοικοκυριά καθώς επίσης με οδηγίες χρήσης.

Σας προσκαλούμε να συνεργαστούμε μαζί δημιουργικά και αποτελεσματικά και να γίνετε μέρος της προσπάθειας του Δήμου Κομοτηνής.

Δίνοντας αξία στα οργανικά μας υπολείμματα, πάμε ένα βήμα μπροστά, προστατεύουμε το περιβάλλον!

Σχετικά Άρθρα