Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ο Τσέπελης φέρνει ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση στην Ξάνθη. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ στις 29-31 Ιουλίου

Ποδηλατική πανδαισία στην Θράκη Η τελευταία εβδομάδα του Ιούλη, είναι εβδομάδα των διεθνών αναμετρήσεων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες Ορεινής Ποδηλασίας της χώρας μας. Η πόλη της Ξάνθης το στολίδι της Θράκης υποδέχεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας, έναν χρόνο μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές, συνοδούς, και θεατές.

Εδώ και πολλά χρόνια, η διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Τουριστική προβολή της οποιαδήποτε χώρας επιλεγεί να διοργανώσει τους 2ήμερους αγώνες, οι οποίοι σκοπό έχουν την ένωση των λαών και των πολιτισμών των Βαλκανικών χωρών. Η πόλη της Ξάνθης μαζί με το ιστορικό της σωματείο «ΠΗΓΑΣΣΟΣ» τον Δήμο Ξάνθης, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα αποτελέσουν το αθλητικό σταυροδρόμι από το οποίο θα «παρελάσουν» τα χρώματα και οι αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων που απαρτίζουν της Βαλκανικές χώρες.

Την ευθύνη διοργάνωσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, έχει αναλάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκ μέρους της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Ποδηλασίας BCU. Συνδιοργανωτές του αγώνα θα είναι η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Ξάνθης και η Alter Bike Tours. Οι αγώνες του φετινού Βαλκανικού Πρωτάθληματος ΜΤΒ 2022 παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρων, όπως πάντοτε, καθώς οι καλύτεροι αθλητές κάθε χώρας αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν οι αθλητές και αθλήτριες είναι οι εξής: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, ως διεθνής αγώνας κατηγορίας C2. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα υπάρξουν αγώνες στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων για αθλητές των Εθνικών ομάδων όλων των Βαλκανικών χωρών, καθώς επίσης και αγώνας Eliminator XCE για άνδρες και γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας των Μasters είναι στο αγώνισμα XCO.

Την Παρασκευή 29/7/2022 έχει ορίσει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, για την Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα λάβει χώρα στις 12:00μμ στο Δημαρχείο Της Ξάνθης, και θα προηγηθεί της υποδοχής όλων των αθλητών και αθλητριών. Μέχρι τότε ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται αυτές τις ημέρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ στο Λασίθι της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα