Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κλέβουν φορτηγά για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην Εγνατία

Συνελήφθησαν χθεςκαι σήμερα (25 και 26-7-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί (3) διακινητές, οιοποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωίστον οικισμό Αμφιτρίτης Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τονένανδιακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσέκρουσε σε δύο οχήματα και τελικά ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση,σήμερατο πρωίστην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοίτου Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλαςσυνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώραδύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στηντρίτη περίπτωση, σήμερατο πρωί στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες προωθώντας τουςπαράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα,χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σχετικά Άρθρα