Ροδόπη Τελευταία Νέα

Γιορτάζει η πολιούχος της Κομοτηνής Αγία Παρασκευή

Πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά εικόνας σήμερα

Με διήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων η Κομοτηνή τιμά και εορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή. Η εκκλησία στο ομώνυμο πάρκο στολίστηκε από το Σαββατοκύριακο κι ήδη αρκετοί πιστοί έχουν σπεύσει να προσευχηθούν ή ν’ ανάψουν ένα κερί.

Στις 18:00 ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην ακολουθία του εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής εντός της Ταξιαρχίας, ενώ στις 19:00 ξεκινάει ο πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στο πάρκο. Μετά τον εσπερινό ο Μητροπολίτης θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής. Αύριο το πρωί (07:00), Τρίτη 26 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, ο Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στην εκκλησία.

Πανηγύρι σήμερα το βράδυ
Να σημειωθεί ότι σήμερα το βράδυ, με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου Αγίας Παρασκευής, ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει το «1ο πανηγύρι της πόλης μας».

Το πανηγύρι ξεκινάει στις 21:30 στο πάρκο, αμέσως μετά τη λιτάνευση της εικόνας. Το πανηγύρι θα πλαισιώσει μουσικά η ορχήστρα  «Μπάντα Τέτοια» και ο Θανάσης Δούκας.

xronos.gr

Σχετικά Άρθρα