Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το μήνυμα της Κυριακής:«Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ – Ο ΓΙΑΤΡΟΣ – Ο ΘΕΟΣ»

Ο Χριστός δεν πολέμησε μόνο την αρρώστεια της ψυχής, αντιμετώπισε και την αρρώστεια του σώματος, χαρίζοντας υγεία και ευεξία. «Και περιήγεν όλην την Γαλιλαίαν ο Ιησούς…θεραπεύων πάσαν νόσον». Από την εποχή εκείνη, μέχρι σήμερα η αρρώστεια δεν σταμάτησε, ούτε η φθοροποιός επίδραση της στο ανθρώπινο σώμα.

Στο διάστημα των αιώνων αναπτύχθηκε η ιατρική επιστήμη. Ατελής τα χρόνια εκείνα, ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη και εξελιγμένη στις μέρες μας, ικανή να αντιμετωπίσει με τις γνώσεις και τα σύγχρονα τεχνικά μέσα πολλές από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Στη διάθεσή της τα τεράστια νοσοκομεία και τα δημουργήματα του νεώτερου πολιτισμού.

Η ιατρική επιστήμη, όπως όλες οι επιστήμες είναι δώρο του Θεού στο ανθρώπινο γένος. «Αυτός έδωκεν ανθρώποις επιστήμην ενδοξάζεσθαι εν τοις θαυμασίοις αυτού», αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη.

  Ὁ Δημιουργός, με την πανσοφία και την απέραντη δύναμη Του, έδωσε στους ανθρώπους την επιστήμη, για να χαίρονται τα θαυμαστά Του έργα και να Τον δοξάζουν «Κύριος έκτισεν εκ γης φάρμακα…εν αυτοίς εθεράπευσε και ήρε τον πόνον» του ανθρώπου. Κι ακόμα όταν ασκείται η ιατρική επιστήμη, Αυτός αόρατα καθοδηγεί την πορεία της θεραπευτικής αγωγής, διότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτε, που να γίνεται χωρίς το θέλημά Του.

Πιο πάνω άπ’ την ανθρώπινη επιστήμη στέκεται ο παντοδύναμος Θεός. Αυτός, χωρίς νυστέρια και φάρμακα, μπορεί να «εγείρη άνθρωπον εκ κλίνης οδύνης αυτού». Όταν ο Κύριος περπατούσε στη γη μας, μ’ ένα και μόνο λόγο Του ζωογονούσε σβησμένα βλέμματα, στερέωνε παράλυτα μέλη, δρόσιζε ψημένα άπ’ τον πυρετό μέτωπα.

Όταν παραδίδεται κανείς στη χάρι του Θεού, γαληνεύει, παίρνει νέα δύναμη για να υπομείνη και τις πιο δύσκολες διαδικασίες της θεραπευτικής αγωγής με καρτερία και ελπίδα. Την ώρα που η προσευχή και η ικεσία στρέφονται προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου, προς την αιώνια Αγάπη, η ταραχή υποχωρεί και τα αμυντικά κυκλώματα του οργανισμού λειτουργούν πιο αποδοτικά.

Αδελφοί, άρρωστοι και πονεμένοι, δεν θα εγκαταλείψουμε τον γιατρό γιατί «αυτόν έκτισε Κύριος», αλλά πάνω από αυτόν θα βάλουμε τον παντοδύναμο Θεό.

Σχετικά Άρθρα