Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β στην Ξάνθη (video+ foto)

Μαίρη Δαληκριάδου

Στην πόλη της Ξάνθης βρίσκεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β. Η επίσκεψη του είναι κυρίως ιδιωτικού χαρακτήρα αφού μετά από πολλά χρόνια επέλεξε να επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στον Δαφνώνα της Ξάνθης και να τελέσει τρισάγιο στους τάφους των παπούδων του.

 Στην πόλη της Ξάνθης βρίσκεται από την Παρασκευή του μεσημέρι μαζί με την αδερφή του και διαμένουν σε γνωστό ξενοδοχείο.

Σήμερα το πρωί σήμερα Κυριακή 24, Ιουλίου λειτούργησε στον καθεδρικό ναό της του θεού Σοφίας Ξάνθης μαζί με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία από το Ιερό Βήμα ο Μητροπολίτης Ξάνθης χαιρέτησε και καλωσόρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την μεγάλη τιμή που έκανε με την επίσκεψή του στην Ξάνθη και ο πατριάρχης με τη σειρά του μετέδωσε την χαρά που έχει που βρίσκεται στην Ξάνθη, στα πάτρια εδάφη και ιδιαίτερα στον Δαφνώνα που επισκέφτηκε το σπίτι της Μητέρας του όπως τόνισε, και περπάτησε με τα πόδια μέσα στο χωρίο του Δαφνώνα, ανέπνευσε τον αέρα και θυμήθηκε τις παλιές εποχές που ήταν μικρό παιδί. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Ξάνθης για την φιλοξενία, τους συγγενείς του και συγκεκριμένα την κυρία Γεωργία Ανδρέου και τον πατέρα της κύριο Παύλο.

Αμέσως μετά ακολούθησε καφές στο αρχονταρίκι του καθεδρικού Ναού και γεύμα προς τιμήν του.

Στον εκκλησιασμό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης,ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, η πολιτευθείς και συγγενής του Πατριάρχη Γεωργία Ανδρέου και πλήθος κόσμου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα παραμείνει στην πόλη της Ξάνθης μέχρι αύριο το μεσημέρι  όπου θα αναχωρήσει για την Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα