Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΓΠΠ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή -Αναζήτηση φωτογραφιών από τον Τάσο Τεφρωνίδη

Του Τάσου Τεφρωνίδη

Στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή , μου ανατέθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης η οργάνωση και η επιμέλεια έκθεσης με θέμα σχετικό με την επέτειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στον “Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης” (Χατζιδάκειο) στην διάρκεια των γιορτών Παλιάς πόλης.

Σκέφθηκα λοιπόν να ξεφύγω από τις συναφείς αλλά ενδιαφέρουσες παρόμοιες εκθέσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα για τιμηθεί η επέτειος και αποφάσισα το θέμα μας να είναι “πρόσφυγες στην Ξάνθη” σαν προσφυγομάνα που είναι η πόλη μας και ο νομός μας. Σχεδόν όλοι μας έχουμε προσφυγικές καταβολές και συνεπώς όλοι μας κάτι θα έχουμε από φωτογραφίες των προγόνων μας που φωτογραφήθηκαν στην νέα τους πατρίδα. Θα ήμουν υποχρεωμένος αν όποιος από εσάς διαθέτει παρόμοιο οικογενειακό αρχείο να μας διαθέσει αντίγραφα σε μεγάλη ανάλυση ώστε να συμπεριληφθούν στην έκθεση και ενδεχομένως στην έκδοση λευκώματος.

Με αυτό τον τρόπο θα τιμήσουμε ιδιαίτερα τους προγόνους μας αφού σε κάθε φωτογραφία θα υπάρχουν τα ονόματα των εικονιζόμενων και ο τόπος καταγωγής τους .

Για οποιοδήποτε τεχνικό και διαδικαστικό πρόβλημα υπάρχει μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6932435813 στο [email protected] .

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχετικά Άρθρα