Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης με μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, κ. Ηλία Σπιρτούνια καθώς και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου, κ. Τιμ Ανανιάδη είχε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη στρατηγική σχέση Ελλάδας- ΗΠΑ στον τομέα του τουρισμού και στις πρωτοβουλίες που οδηγούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλίας Σπιρτούνιας επισήμανε τη συμβολή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο rebranding της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως του ιατρικού, του πολιτιστικού αλλά και του μαθητικού. Παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου τόνισε τα οφέλη της ενίσχυσης του κινηματογραφικού τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς η επιλογή μίας χώρας ως «φόντο» κινηματογραφικής παραγωγής αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το «γύρισμά» της αλλά και μακροπρόθεσμα, ιδίως εάν αυτή η παραγωγή αποδειχθεί επιτυχημένη εισπρακτικά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τιμ Ανανιάδης σημείωσε ότι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αποτελεί μια ισχυρή συνιστώσα για την τουριστική προβολή της ελληνικής φιλοξενίας και της φυσικής ομορφιάς της χώρας μας, ενώ ανέφερε ότι δεν πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει τις απευθείας πτήσεις τους προς την Ελλάδα, καθώς οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που επιλέγουν την Ευρώπη για διακοπές έχουν ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για πολιτιστικό τουρισμό: η πληθώρα αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία της, την κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως. Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε τα πλεονεκτήματα της ενίσχυσης της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας  καθώς και της ανάπτυξης της κομβικής δυναμικής της, ενώ επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη από την χωρική επέκταση του τουριστικού μας προϊόντος, όπως και από την ενδεχόμενη προσέλκυση επενδύσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς και την θετική δυναμική που παρουσιάζει η κρουαζιέρα στην χώρα μας.

Αντιστοίχως η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου υπογράμμισε την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ στον τουρισμό, μετά από μια σειρά στρατηγικών συμφωνιών με σημαντικότερη αυτή που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο “Ελ. Βενιζέλος”. «Η έναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας από μία πολύ σημαντική αγορά που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό Τουρισμό», τόνισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συμβολή της κρουαζιέρας -φέτος αναμένεται οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων να είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2019- και τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο να υπάρχει κρουαζιέρα στην Ελλάδα όλους τους μήνες του χρόνου, με όρους βέβαια βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου επισήμανε ότι στοχεύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου τόσο χωρικά όσο και χρονικά, καθώς και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού όπως o συνεδριακός (MICE), o θαλάσσιος, o ορεινός και o καταδυτικός τουρισμός μεταξύ άλλων, ενώ δίνουμε μεγάλη έμφαση στη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος με την εξέλιξη του κλασικού μοντέλου «θάλασσα και ήλιος».

Σχετικά Άρθρα