Καβάλα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Βιώσαμε μια τραγωδία, γλιτώσαμε τα χειρότερα»

«Βιώσαμε μια τραγωδία, με την απώλεια 8 συνανθρώπων μας και ταυτόχρονα ζήσαμε ένα θρίλερ. Ειδικά μέχρι χθες νωρίς το μεσημέρι, όταν το άριστα εκπαιδευμένο ειδικό τμήμα του Στρατού Ξηράς για τον ραδιολογικό, βιολογικό, χημικό και πυρηνικό πόλεμο, διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν επιπλέον λόγοι ανησυχίας για τους κατοίκους».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τη δημοσιογράφο, κυρία Μ. Αναστασοπούλου, με αφορμή την πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους «Antonov» δίπλα στους Αντιφιλίππους και το Παλαιοχώρι.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, «γλιτώσαμε από μια ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία, ίσως τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στη χώρα, καθώς το αεροσκάφος έπεσε σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό των Αντιφιλίππων. Ήταν 11 το βράδυ, οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονταν στα σπίτια τους, αντιλαμβάνεστε τι θα μπορούσε να συμβεί. Μέσα στην τραγωδία και την απώλεια των συνανθρώπων μας, είμαστε τυχεροί και αποφύγαμε τα χειρότερα».

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «εξαιρετικό» τον κρατικό συντονισμό, με τη συμμετοχή στο όλο εγχείρημα της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. «Από την πρώτη στιγμή επισημάνθηκαν όσα έπρεπε να γίνουν, με αποτέλεσμα, πέραν της αγωνίας για το περιεχόμενο του υλικού που μετέφερε το αεροπλάνο, να υπάρχει και ένα αίσθημα ηρεμίας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα