fbpx
Λάσπη Τελευταία Νέα

Μόνο οι ανόητοι δεν μπορούν να δουν τα οφέλη από την διοργάνωση του beach volley στην Ξάνθη

Πραγματικά δεν έγραψα τίποτε  από πριν για την διοργάνωση του beach volley στην Ξάνθη που έγινε σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και άδειες, γιατί περίμενα να δω πως μια μερίδα τοξικών ανθρώπων θα αντιμετωπίσει ένα τόσο μεγάλο γεγονός το οποίο έγινε στην πόλη μας και το οποίο προβάλλεται την περιοχή σε χιλιάδες για να μην μπω εκατομμύρια κόσμου.

Η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley στην Ξάνθη για τέσσερις μέρες εκτός από την 42 ομάδες, αθλητές προπονητές και επισκέπτες έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να προβληθεί ως αθλητικός προορισμός μέσα από την ζωντανές μεταδόσεις της ΕΡΤ 1 σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Πραγματικά λοιπόν βλέποντας και την κίνηση που δημιουργήθηκε στα καταστήματα αυτή την εβδομάδα αλλά και τον αντίκτυπο που είχε η διοργάνωση ακόμα και στους ίδιους τους ξανθιώτες πιστεύω ότι μόνο οι ανόητοι δεν μπορούν να δουν τα οφέλη από την διοργάνωση αυτή, και την αντιμετωπίζουν ως μία ευκαιρία για να χτυπήσουν αντιπολιτευτικά τον δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη.

Σ.Κ.

Και για να τεκμηριώσω  και τα παραπάνω παραθέτω κι ένα σχετικό κείμενο του συμπολίτη  μας Ilias Germantzidis

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Όπως θα έχετε μάθει, αυτές τις ημέρες διεξάγεται στον κέντρο της πόλης το πανελλήνιο τουρνουά beach volley.

Οι αγώνες “Masters”, όπως λέγονται αλλιώς, διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια σε κέντρα πόλεων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη,, στην Αλεξανδρούπολη, στην πόλη της Ρόδου κλπ. Είναι μια τακτική που ακολουθεί η Ελληνική  Ομοσπονδία  Beach Volley για διάφορους λόγους. 

Στην κεντρική πλατεία, λοιπόν, έχει στηθεί ένα ωραίο γήπεδο, ο κόσμος έχει γεμίσει τις κερκίδες και η ΕΡΤ μεταδίδει ζωντανά αυτές τις όμορφες εικόνες. 

Ωστόσο πολλοί συμπολίτες μας δεν βρήκαν σκόπιμο να γίνουν οι αγώνες Masters στην πόλη μας αλλά σε κάποια  …. παραλία! 

Όπως αναφέρθηκα  στην αρχή, το τουρνουά περνάει από κέντρα πόλεων, άρα αυτό δεν αλλάζει. 

Σε όσους αναρωτιούνται γιατί δεν έγινε στην παραλία Μυρωδάτου , Μαγγάνων ή σε άλλη κοντινή θα τους υπενθυμίσω οτι χωρικά οι παραλίες αυτές δεν ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης. Ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει καμία παραλία εντός ορίων του. Η προβολή της πόλης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον τόπο μας.  

Πέρα από την προβολή όμως, συμβαίνει κάτι πιο σημαντικό. Το beach volley έρχεται στο σπίτι μας, πλήθος κόσμου έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες και μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά. Είμαι βέβαιος οτι μετά από αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες αρκετοί από τους μικρούς μας φίλους θα θέλουν να βρεθούν – και δικαίως –  σε μια παραλία με μια μπάλα στο χέρι!

Υπάρχει όμως ακόμη ένας λόγος για να το κάνουν. Έχουν πρότυπο τον Ξανθιώτη αθλητή Γιώργο Τερζόγλου ο οποίος μαζί με το ζευγάρι του, τον Ραφαήλ Μπανιώτη από την Κομοτηνή , είναι πρώτοι στην βαθμολογία του πανελλήνιου πρωταθλήματος!  Ο Γιώργος αγωνίζεται για πρώτη φορά μέσα στην πόλη του, ζει ένα όνειρο και είναι φορτισμένος από την ενέργεια του κόσμου! Αν, κερδίσουν το πρωτάθλημα, όπως και έχουν ξανακάνει, θα φορέσουν τα γαλανόλευκα ως εθνική ομάδα beach volley! Στο τουρνουά συμμετέχει και ο αδερφός του, Σπύρος Τερζόγλου με τον Θωμά Δημητριάδη. 

Σε μια νέα αθλητική παράδοση που μπορεί να ξεδιπλωθεί στον τόπο μας, εμείς λέμε όχι; Για να αλλάξουν τα πράγματα, πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Και καλά θα κάνουμε να μην μπλέκουμε την καθαριότητα, τους δρόμους, την φωταγώγηση, τα πεζοδρόμια και άλλα καθημερινά ζητήματα  με τον αθλητισμό, την νέα γενιά, την πρόοδο. Σαφώς πρέπει να επιλυθούν αλλά ας μην μπαίνουμε στην λογική επειδή δεν γίνονται αυτά τότε να μην γίνεται οτιδήποτε άλλο. 

Έχουμε ανάγκη από ποιοτικές πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις και σαφώς πρέπει να επιδιώξουμε να ξαναγίνει το Masters στην πόλη μας. 

Τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής ας τα δούμε από την Δευτέρα.  Σήμερα και αύριο ελάτε να μοιραστούμε μαζί το όνειρο του Γιώργου που πάει φουριόζος για τον τελικό! 

Γιώργο και Ραφαήλ καλή επιτυχία!

loading...

Σχετικά Άρθρα