Αθλητικά Τελευταία Νέα

Στους ρυθμούς του τουρνουά XANTHIMASTERS ζει η Ξάνθη

Στους ρυθμούς του τουρνουά XANTHIMASTERS ζει η πόλη, καθώς, στο, άρτια, σχεδιασμένο γήπεδο που στήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας ξεκίνησαν, από νωρίς το πρωί, οι προκριματικοί αγώνες γυναικών και ανδρών, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ξάνθης και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Ένωσης σωματείων βόλεϊ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας ΕιρήναρχοςΚεμανετζής, ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης The Espressonist Coffee Company, Κώστας Καραμπάσης, καθώς και οι Θρακιώτες αθλητές Ραφαήλ Μπανιώτης – Γιώργος Τερζόγλου, που βρίσκονται στο Νο1 του ταμπλό ανδρών και οι αθλήτριες Άντζελα Παπά – Πωλίνα Τριγωνίδου, στοΝο8 του ταμπλό γυναικών. Το «παρών» έδωσαν και μέλη του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, πουανέλαβε την ασφάλεια των αγώνων.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠετοσφαίρισηςΚώστας Ασημακόπουλος.

Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης: Η διοργάνωση ενισχύει τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού

Μπορεί να μην κατέστη δυνατή η παρουσία του στη συνέντευξη, εξαιτίας ενός προβλήματος στη μέση, ωστόσο, στον χαιρετισμό του, που μετφέρθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μανώλη Φανουράκη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης αναφέρθηκε σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση, η οποία, όπως είπε, στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη του αθλητισμού τουρισμού στην περιοχή, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία, τη ΓΓ Αθλητισμού, αλλά και τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τους εθελοντές και τους χορηγούς και κάλεσε τις αποστολές να γνωρίσουν αυτήν την περιοχή, που συνδυάζει τον σπάνιο φυσικό πλούτο με το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο αιώνων.

Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης: Η πόλη μας θα συνεχίσει να είναι στο καλεντάρι των MASTERS

Την πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι η επένδυση σε μεγάλες αθλητικές οργανώσεις είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για τον Δήμο Ξάνθης εξέφρασε ο κ. Φανουράκης, εστιάζοντας στις αθλητικές υποδομές, αλλά και στο εθελοντικό κίνημα που διαθέτει η πόλη και το οποίο αποτελεί, σε κάθε event, «βασικό παράγοντα επιτυχίας».

Ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Καραμπέτσο, μετέφερε τη επιθυμία του να παραμείνει η Ξάνθη «στο καλεντάρι των MASTERS και του χρόνου», όπως είπε.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον μηχανισμό του δήμου, τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τους χορηγούς, τη δημόσια τηλεόραση, αλλά και όλους όσοι θα παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το θεαματικό αθλητικό τετραήμερο. «Εμείς ετοιμαζόμαστε να… παίξουμε μπιτς βόλεϊ στην πλατεία εσείς ετοιμαστείτε να γευτείτε την ξανθιώτικη φιλοξενία!», υπογράμμισε.

Ειρήναρχος Κεμανετζής: Η Θράκη μπορεί να επανακτήσει τον τίτλος της

«Το τουρνουά αποτελεί ένα εφόδιο, ώστε ο θεσμός αυτός να κατοχυρωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο εδώ στην Ξάνθη». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Βόλεϊ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Ειρήναρχος Κεμανετζής μεταφέροντας τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΟΠΕ. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος και συγκινημένος που ύστερα από πολλά χρόνια, ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα στην Ξάνθη και είναι σίγουρα αφορμή, όπως είπε,η Θράκη να επανακτήσει τον τίτλο της «Μητρόπολης του βόλεϊ».

Κώστας Καραμπάσης – Espressonist: Θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση δράσεων για την ανάπτυξη της πόλης μας

Εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, ο Κώστας Καραμπάσης σημείωσε, αρχικά, ότι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του XANTHIMASTERSείναι οι αθλητές, ενώ έκανε λόγο για «μια ξεχωριστή τιμή για την εταιρία», η οποία ξεκίνησε από την Ξάνθη πριν από δέκα χρόνια και τα τελευταία τέσσερα, έχει παρουσία, σε όλη την Ελλάδα. «Τίποτα από όλα αυτά δε θα γίνονταν χωρίς την υποστήριξη του κόσμου μας, της Ξάνθης μας, οπότε, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της πόλης μας και όσο μπορούμε και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, γιατί τα χρόνια της πανδημίας ήταν πολύ δύσκολα για την περιοχή μας»,  υπογράμμισε.

Άντζελα Παπά – Πωλίνα Τριγωνίδου: Ελάτε στην πλατεία – στηρίξτε το άθλημα

Η Πωλίνα Τριγωνίδου κάλεσε τους Ξανθιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ενώ συνεχάρη τον Δήμο Ξάνθης και την ΕΟΠΕ για τη διοργάνωση. Η Άντζελα Παπά σημείωσε ότι η αφορμή για να επισκεφθεί για πρώτη φορά την πόλη είναι το μπιτς βόλεϊ και κάλεσε το κοινό να στηρίξει το άθλημα.

Ραφαήλ Μπανιώτης – Γιώργος Τερζόγλου: Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό

«Αναμένω ο κόσμος να αγκαλιάσει το τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει», τόνισε ο Ραφαήλ Μπανιώτης, ο οποίος θυμήθηκε με χαρά την περίοδο που αγωνιζόταν με τον Ερμογένη. Ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης και την Ομοσπονδία για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ενώ ευχήθηκε «και άλλες πόλεις της Θράκης να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τερζόγλου, δήλωσε σίγουρος ότι η πόλη «που μεγάλωσε κι αγάπησε» θα αγκαλιάσει αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση. «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να συμβάλλουμε κι εμείς με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το event», σημείωσε.

Σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου διεξάγονται οι προκριματικοί αγώνες ανδρών και γυναικών, ενώ το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Παρ-Σαβ. 15-16/7 Κυρίως Ταμπλό Γυναικών – Ανδρών 09.00-22.00

Κυριακή 17/7 Ημιτελικά Γυναικών – Ανδρών 10.00-14.00

19.00 Τελικός Γυναικών (ERT-LIVE)

19.45 Τελικός Ανδρών (ERT-LIVE)

20.30 Τελετή Απονομών (ERT-LIVE)

Σχετικά Άρθρα