Ροδόπη Τελευταία Νέα

ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ… επιστολή από την Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει επικρατήσει μία τακτική στη χωλή δημοκρατία μας να φιμώνεται ο ελληνικός λαός με τρόπο νομιμοφανή. Πρόκειται για την προσαγωγή πολιτών στην Αστυνοµία για «εξακρίβωση στοιχείων», ακόμη κι αν είναι πρόσωπα γνωστά, ακόμη κι αν φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Το είχε επιστρατεύσει η κυβέρνηση Σύριζα προκειμένου να αντιμετωπίσει διαμαρτυρίες για την Συμφωνία των Πρεσπών, το επεκτείνει τώρα η ΝΔ του Μητσοτάκη για ο,τιδήποτε προκύψει –  ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το ζήσαμε σε αμφότερες τις συγκυρίες. Με τον τρόπο αυτόν εξαφανίζεται κάθε ανεπίσημη – αυθόρμητη λαϊκή κινητοποίηση, προκειμένου να ολοκληρώσει ανεμπόδιστα το πρόγραμμά του ο όποιος κυβερνητικός παράγοντας, δίχως ενοχλητικά πλάνα με διαμαρτυρόμενους πολίτες. Ήρθε και η περίοδος της λεγόμενης πανδημίας και, μέσα στον ψευτο-υγειονομικό αυταρχισμό, η Αστυνομία τέθηκε απέναντι στην κοινωνία.

Όμως πέρα από την προφανή προσχηματικότητα, είναι συμβατή με το δημοκρατικό πολίτευμα η τακτική αυτή που επιβάλλεται στις (και από τις) αστυνομικές δυνάμεις; Σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 15 περ. θ΄ του Π.∆.141/1991, όπου ορίζεται ο αστυνομικός σκοπός, «οδηγεί στο αστυνοµικό κατάστηµα για εξέταση άτοµα τα οποία στερούνται στοιχείων αποδεικτικών της ταυτότητάς τους ή τα οποία, εξαιτίας του τόπου, του χρόνου, των περιστάσεων και της συµπεριφοράς τους δηµιουργούν υπόνοιες διάπραξης εγκληµατικής ενέργειας». Όσο κι αν είναι αόριστα διατυπωμένη η φράση, με την αναφορά στις «υπόνοιες», δεν μπορεί αυτό να περιλαμβάνει πάντα τους πάντες! Είναι δυνατόν να καταργείται στην πράξη το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συναθροίζονται ελεύθερα και να εκφράζονται στα πλαίσια του νόμου, μήπως και ενοχληθεί κάποιος κυβερνητικός; Πού είναι το Σύνταγμα (με το άρθρο 11 και όχι μόνο) και πού είναι τα στοιχειώδη ατομικά μας δικαιώματα, ζούμε σε καθεστώς απολυταρχικό και με τη βούλα; Υπάρχει κάποιος Εισαγγελέας για να επισημάνει στην εξουσία και στις αστυνομικές Αρχές τα όριά τους και τα κάποτε δημοκρατικά αυτονόητα;

Από την πλευρά μας, ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καταγγέλουμε την απαράδεκτη και γελοία συμπεριφορά – κατόπιν εντολών, βεβαίως – της Αστυνομίας να μας μαζεύει για να μάθει ποιοι είμαστε (!!!) και να αποτρέψει τα …«προπαρασκευαζόµενα εγκλήµατά» μας. Και με αφορμή την στάση αυτή της Αστυνομίας προ τετραημέρου έναντι του συμβούλου μας Πάρι Καλοδημίδη (παλαιότερα και άλλων εξ ημών με άλλες αφορμές) καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής να τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Αυτό που σήμερα αφορά τους υγειονομικούς σε (εγκληματική) αναστολή, αύριο θα αφορά όλους μας, δεν χρειάζεται πια πολλή φαντασία για να το αντιληφθείς.

Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Κομοτηνή 12-7-2022

(Εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής και στον τοπικό Τύπο)

Σχετικά Άρθρα