Ελλάδα Τελευταία Νέα

Φωτιά στη Σάμο: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση

«Μια ανάσα» από τα σπίτια οι φλόγες στη Μακριά Πούντα, λένε οι κάτοικοι  – Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Σάμου – Μεγάλη κινητοποίηση από πυροσβεστική, στρατό και αστυνομία

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε νωρίτερα στο Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου, στη νοτιοδυτική Σάμο. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έχουν κατευθύνει τις φλόγες στη Μακριά Πούντα κι έχουν φτάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, «μια ανάσα» από τα σπίτια.

«Κινδυνεύουμε να καούμε, σας εκλιπαρούμε, βοηθήστε μας» είναι η δραματική έκκληση των κατοίκων, μέσα από το protothema.gr, ενώ η Αννίτα Κωστίδου, που έχει σπίτι στην περιοχή δίνει με δήλωσή της, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

«Η μητέρα μου με την κόρη μου τα μάζεψαν και έφυγαν, διότι η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Τώρα μαθαίνω πως οι φλόγες έχουν μπει στο διπλανό σπίτι από το δικό μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε» είπε στο protothema.gr.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο των δυνάμεών της, και των εθελοντών που συνδράμουν, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Επιτόπου είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.

loading...

Σχετικά Άρθρα