Ελλάδα Τελευταία Νέα

Συμμετοχή του Α\ΓΕΣ στο 29ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών στο Garmisch-Partenkirchen Γερμανίας

Το διάστημα από 06 έως 08 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συμμετείχε στο 29ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών που διεξήχθη στο Garmisch-Partenkirchen της Γερμανίας, με μέριμνα της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF).

Στο Συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που αφορούν στην συνεργασία για την άμυνα στην Ευρώπη, συμμετείχε ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), Αρχηγοί Στρατών Κρατών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν η αντιμετώπιση της πρόκλησης των συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη (Meeting the Challenge of Large-Scale Combat in Europe: Stronger Together).

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ General James C. McConville, τη Γαλλία General Pierre Schill, τη Γερμανία Lieutenant General Alfons Mais  και την Ιταλία Lieutenant General Pietro Serino. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy

Σχετικά Άρθρα