Face to Face Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δεν βλέπω σύντομα Εθνικές Εκλογές. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Όπως μαθαίνω μέσα στο καλοκαίρι θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και ο πρωθυπουργός με «καθαρό» μυαλό μετά τις διακοπές του στο Ακρωτήρι Χανίων θα σκεφτεί εάν θα «στήσει» πρόωρες κάλπες ή θα εξαντλήσει την τετραετία.

Έτσι κι αλλιώς τώρα τον Ιούλιο και οι περισσότεροι σκέπτονται που θα περάσουν λίγες ημέρες διακοπών προκειμένου να «φορτίσουν» μπαταρίες για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Τα γνωστά μπάνια του λαού που έλεγε και ο Ανδρέας.

Σε όποια παρέα όμως και αν βρεθείς, εκτός από τις διακοπές και την ακρίβεια, θα ακούσεις να συζητείται ακόμη ένα θέμα. Το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις το ζήτημα των εκλογών αποτελεί βασικό θέμα και κυριαρχεί στις συζητήσεις.

Βέβαια εμείς ξέρουμε καλά ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα αποτελεί η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, όπως η «εκτίναξη» των τιμών σε ενέργεια, καύσιμα και βασικά προϊόντα, και όχι το πότε θα γίνουν εκλογές.

Εκλογές χωρίς και άλλα μέτρα στήριξης, ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους δεν μπορούν να γίνουν.

Λίγες μέρες μετά την Θράκη όπου θα βρεθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου για την ολοκλήρωση του IGB ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη και να μετατρέψει την κατοικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, σε «θερινό» Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θα αποτελεί τη βάση του για περισσότερες από 20 ημέρες και από εκεί θα συντονίζει το έργο της κυβέρνησης.

Από τα Χανιά θα φεύγει και για προγραμματισμένες συναντήσεις στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό και στα Χανιά θα επιστρέφει.

Στην πόλη των Βενιζέλων αναμένεται να βρεθούν και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και όλοι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Όπως έλεγε και ο «Ψηλός» – όπως τον αποκαλούσαν στην Κρήτη – ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ήταν πρωθυπουργός, ο αέρας στα Λευκά Όρη «καθαρίζει το μυαλό και σε οδηγεί σε σωστές αποφάσεις».

Με καθαρό μυαλό λοιπόν από τις βόλτες στα Λευκά Όρη, αλλά και με κολύμπι στην αγαπημένη παραλία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Μαράθι, αναμένεται ο πρωθυπουργός να λάβει την απόφαση για το πότε θα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Αλλά μην βιάζεστε οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αρκετά αργότερα στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Εκεί θα διευκρινιστεί αν πάμε σε εκλογές Οκτώβριο ή στο τέλος της τετραετίας που είναι και το πιθανότερο.

Σχετικά Άρθρα