Αθλητικά Τελευταία Νέα

6η ορεινή πεζοπορική Διάσχιση νομού Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων- Η 1η ημέρα

Ξεκίνησε η  6η ορεινή πεζοπορική Διάσχιση νομού Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης η «Όμορφη Πόλη 89,9», όπως σας υποσχέθηκε, ακολουθεί στενά την πορεία και  μεταδίδει, κάθε ημέρα στην ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της Πόλης» από τις 10:00 έως τις 12:00, ανταποκρίσεις από όλη την παρέα του «Xanthi ‘s Trail. 8 days hiking – 106 miles distance».

Ο Βασίλης Γεωργιάδης περιγράφει αναλυτικά:

Ξημέρωσε επιτέλους….  Σάββατο 2 Ιουλίου 2022.

 Άλλη μια χρονιά ονείρων και τρελών σχεδίων έχει ολοκληρωθεί….

Το Σάββατο στις 06.50 η φετινή παρέα αποτελούμενη από ορειβάτες από Κύπρο και Ελλάδα (Κρήτη, Κέρκυρα, Κόρινθο, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ξεκίνησε την διάσχιση για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Όλη η ένταση της χρονιάς και των ονείρων βγαίνει στα πρώτα βήματα που πραγματοποιούνται στα Στενά του Νέστου…. 169 χιλιόμετρα και 900 μέτρα, 169 χιλιόμετρα και 800 μέτρα και η αρχίζει η αποσυμφόρηση μυαλού και σώματος…..αυτό που λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ισχύει σε όλο του το μεγαλείο.

 Η δυσκολία που έχει η διαδρομή πέρα από τα πολλά χιλιόμετρα εντοπίζεται και στο πόσο ζέστη έχει και πόσο εξοικειωμένοι με το περπάτημα είναι οι συμμετέχοντες. Ευτυχώς όσοι δηλώνουν συμμετοχή είναι συνειδητοποιημένοι ορειβάτες που καταλαβαίνουν τη δυσκολία όλης της διάσχισης… Φέτος ειδικά με το ξεκίνημα καταλάβαμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα….

Η πρώτη ημέρα κρίνει και τη διάθεση των συμμετεχόντων. Διάσχιση χωρίς Νέστο ποταμό δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι αφού απολαύσαμε ένα πανέμορφο ποτάμι με την πρωινή δροσιά αρχίσαμε να ανηφορίζουμε για τον οικισμό του Κρωμνικού τον πρώτο σταθμό της Διάσχισης…. Η ξεκούραση απαραίτητη αφού ο ήλιος χτυπούσε κατακούτελα από το πρωί…

Η επόμενη μιάμιση ώρα έδειξε πόσο γυμνασμένος ήταν ο κόσμος που ήρθε να γνωρίσει την Ξάνθη φέτος….και ήταν όλοι τους καλά!!!! Όσοι περνούσε η ώρα και πηγαίναμε προς το μεσημέρι είχε γίνει έντονη η επιθυμία μας για ενυδάτωση αφού για 17 ολόκληρα χιλιόμετρα δεν υπήρχε άλλη πηγή… Αφού λοιπόν φτάσαμε στην πηγή και ξεκουραστήκαμε αρχίσαμε την ανηφόρα για την πρώτη κορυφή της ημέρας το Μαύρο Ίσωμα που χρειάστηκε μία ώρα για να φτάσουμε….ο συνοδοιπόροι  εντυπωσιάστηκαν από το πόσο δασωμένη είναι η κορυφή και το πόσο ωραία η διαδρομή….

Στη συνέχεια μετά από 40 λεπτά φτάσαμε στη δεύτερη κορυφή της ημέρας την Μέλτη με υψόμετρο 973 μέτρα με θέα φοβερή σε όλη την Ξάνθη και τους γύρω νομούς.

Αυτό που έμεινε ανεξίτηλο στο μυαλό των φίλων της φετινής διάσχισης ήταν η δύσκολη κατηφόρα που μας οδήγησε στη συνοικία της Χρύσας και πιο συγκεκριμένα στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής όπου  κάναμε την διανυκτέρευση μας.

Μάλιστα πριν φτάσουμε στην εκκλησία αυτός που μας υποδέχθηκε πρώτος ήταν ο Παππά Θωμάς όπου όταν μας είδε μας είπε «καλώς τους ορειβάτες από όλη την Ελλάδα» και το έλεγε με ένα χαμόγελο που φαινόταν ότι το εννοούσε πραγματικά!!!!

Σαν κατάληξη της πρώτης ημέρας να πω ότι περπατήσαμε 26,5 χιλιόμετρα με 1665 μέτρα υψομετρικά και 1500 μέτρα κατηφόρας….

Το έχουμε ξανά πει ….η πρώτη μέρα κρίνει τα πάντα και έτσι με αυτό το σκεπτικό όλοι όσοι συμμετείχαν στη φετινή πρώτη ημέρα της 6ης Διάσχισης νομού Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων πήγαν για ύπνο,  με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και με την αγωνία για το τι θα τους επιφύλασσε η επόμενη, δεύτερη μέρα!!!!

Σχετικά Άρθρα