Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ξεκινήσαμε για τις γιορτές παλιάς πόλης 2022 με τις καλύτερες προοπτικές

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει η προετοιμασία του Δήμου Ξάνθης αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων για τις γιορτές παλιάς πόλης 2022. Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής παρόντος του δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλία Ασκαρίδη και του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου. Σε αυτήν συμμετείχε και το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων που μετέχουν στις γιορτές παλιάς πόλης και το Καρναβάλι.

Στην συνεδρίαση αυτή ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη Τσέπελης αναγνωρίζοντας την δυσκολία της επανεκκίνησης από όλους, δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει στους συλλόγους την μέγιστη δυνατή βοήθεια όσον αφορά το Δήμο και ζήτησε από όλους να καταβάλουν προσπάθεια ώστε να διεξαχθεί με κανονικούς ρυθμούς ο θεσμός των γιορτών παλιάς πόλης που μετά από 3 χρόνια αναμένεται να δώσει ζωή τόσο στην πόλη όσο και να φέρει έσοδα στους συλλόγους για την προετοιμασία τους για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023.

Έως το τέλος αυτής της εβδομάδας ο πρόεδρος κύριος Ηλίας Ασκαρίδης ζήτησε τις προτάσεις των συλλόγων για τις δράσεις τις οποίες θέλουν να πραγματοποιήσουν στην παλιά πόλη ώστε αυτές να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κέντρου πολιτισμού.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να πούμε ότι φέτος θα γίνουνε ειδικές δράσεις προβολής του θεσμού τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία Τουρκία Ρουμανία για προσέλκυση επισκεπτών.

Ελπίζουμε ότι φέτος θα ζήσουμε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των γιορτών παλιάς πόλης, εφόσον δεν υπάρχει έξαρση της πανδημίας. Προετοιμαζόμαστε για τα καλύτερα αλλά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης είναι πάνω από όλα.

Σχετικά Άρθρα