Κοινωνία Τελευταία Νέα

Απόλυτα πετυχημένη η πρεμιέρα των εκδρομών για το 2022, για την ΙΡΑ Ξάνθης και τους Απόστρατους Αστυνομικούς

Άξιζε τελικά η αναμονή των δυόμιση χρόνων περίπου εξαιτίας των αναβολών των εκδρομών λόγω πανδημίας. Η πρεμιέρα των εκδρομών για το 2022 της Τ.Δ. Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης και της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, που σχεδιάστηκε για Χαλκίδα – Όσιο Δαυίδ – Άγιος Ιωάννη Ρώσο – Αίγινα – Άγιο Νεκτάριο – Τολό – Ύδρα – Σπέτσες – Ναύπλιο – Επίδαυρο – Μυκήνες – Αθήνα – Μουσείο Ακρόπολης, αποζημίωσε τους 45 συμμετέχοντες μέλη και καλούς φίλους μας.

1η Ημέρα: Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αναχώρηση στις 04:00΄ το πρωί από Πλατεία Ελευθερίας Ξάνθης. Μέσω Θεσσαλονίκης, Τεμπών, Λάρισας, Λαμίας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στη Γλύφα, όπου πήραμε το ferry boat και περάσαμε στον νομό Εύβοιας και στον Αγιόκαμπο. Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στο Μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ. Προσκύνημα – ενημέρωση. Υπήρξε ένας από τους φωτισμένους διδάσκαλους του Γένους, προσφέροντας πολλά στην παιδεία των υποδουλωμένων Ελλήνων, αλλά και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στον οποίο αποδίδεται πλήθος θαυμάτων. Εξαιρετική προσκυνηματική εμπειρία. Εν μέσω των κατακαμένων πλάγιων των βουνών της Βόρειας Εύβοιας ξεπροβάλλει η όαση αυτού του μοναστηριού που ανεγέρθη από τον Όσιο Δαυίδ και ανέδειξε τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Το θαύμα ήταν ότι η φωτιά έφτασε μέχρι το μοναστήρι και σταμάτησε μέχρι εκεί.

Συνεχίσαμε στην Μονή του Άγιου Ιωάννη Ρώσου. Προσκύνημα – ενημέρωση από το πατέρα Ιωάννη. Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, ως αιχμάλωτος πολέμου αρχικά και έπειτα δούλος Τούρκου Αγά, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του. Το ιερό σκήνωμα του παραμένει άφθαρτο στο Προκόπι Εύβοιας και ο ίδιος είναι θαυματουργός, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών. Όλοι οι εκδρομείς περάσαμε από το δωματιάκι και φορέσαμε το σκουφί και την ζώνη του Αγίου.

Αργά το απόγευμα φτάσαμε στην πόλη της Χαλκίδας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε παραλιακή ταβέρνα με αρκετό τσίπουρο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Θεοφάνης Καραμπιπέρης

Σχετικά Άρθρα