Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Εξοικονόμηση χρημάτων στην ψύξη του σπιτιού: Οι δέκα συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται πως στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα κυριαρχήσουν θερμότερες από το κανονικό θερμοκρασίες. Αν σε αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, προσθέσουμε τον πληθωρισμό και τις τιμές στην ενέργεια που βρίσκονται στα ύψη, τότε δημιουργείται μία συνθήκη που μπορεί πολύ εύκολα να μας προκαλέσει «πονοκέφαλο».

Με την ανάγκη μας να απολαμβάνουμε ένα ιδανικό περιβάλλον στο σπίτι όμως, να έχει αναδειχθεί σε προτεραιότητά μας αυτήν την περίοδο, ενόψει και των πιο θερμών ημερών που έρχονται, ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να επενδύσουμε στην ψύξη του σπιτιού μας. Πώς μπορούμε, ωστόσο, να τα καταφέρουμε, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα και ενέργεια; «Έξυπνες» και αποδοτικές λύσεις για να πετύχουμε την απαραίτητη εξοικονόμηση χρημάτων στην ψύξη του σπιτιού υπάρχουν. Και θα τις ανακαλύψουμε αμέσως.

1. Αντικαθιστούμε το παλιό κλιματιστικό με ένα νέο

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κλιματιστικά παλαιού τύπου συγκαταλέγονται στις πλέον ενεργοβόρες οικιακές συσκευές. Αν το κλιματιστικό που διαθέτουμε στο σπίτι μας είναι παλιό, τότε είναι σημαντικό να στραφούμε σε ένα πιο σύγχρονο με λειτουργίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και με μεγαλύτερο βαθμός απόδοσης -ειδικότερα αν το air condition που διαθέτουμε δεν αποδίδει τόσο καλά, όσο στο παρελθόν ή αν η λειτουργία του συνοδεύεται με αυξημένη κατανάλωση ρεύματος. Πρόκειται για μία επένδυση η οποία θα μας βγάλει κερδισμένους

2. Επενδύουμε σε κλιματιστικά τύπου inverter

Το τι κλιματιστικό θα επιλέξουμε για το σπίτι μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο για το κλίμα που θέλουμε να απολαμβάνουμε στους χώρους μας, όσο και για το budget μας. Τα κλιματιστικά τεχνολογίας inverter, πέρα από το ότι είναι αθόρυβα όταν βρίσκονται σε λειτουργία, έχουν και αυξημένη απόδοση σε σύγκριση με τα κλασικά κλιματιστικά και συμφέρουν, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, που μας βοηθά να κάνουμε και εξοικονόμηση χρήματων.

3. Επιλέγουμε κλιματιστικό με λειτουργία X ECO

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, ωστόσο, ένα κλιματιστικό με λειτουργία X ECO, είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και το πορτοφόλι μας, αφού μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη λειτουργία διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο μας με έως και 60% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και έτσι, μας βοηθά να καταναλώνουμε μόνο την ενέργεια που πραγματικά απαιτείται.

4. Δεν αμελούμε τη φροντίδα των φίλτρων του κλιματιστικού

Για να λειτουργεί ένα κλιματιστικό με τον βέλτιστο και πλέον αποδοτικό τρόπο, αλλά και να για να απολαμβάνουμε ένα υγιεινό περιβάλλον στον χώρο μας, πρέπει να διαθέτει καθαρά και πλήρως λειτουργικά φίλτρα. Καθαρίζουμε, λοιπόν, τα φίλτρα του κλιματιστικού μας ή ακόμη καλύτερα, επενδύουμε σε μία συσκευή που διαθέτει προηγμένα φίλτρα καθαρισμού και υγιεινής.

5. Ρυθμίζουμε σωστά τη θερμοκρασία του χώρου

Για να εξοικονομούμε ενέργεια και να απολαμβάνουμε το ιδανικό περιβάλλον στο σπίτι μας, είναι σημαντικό το κλιματιστικό μας να λειτουργεί στη σωστή θερμοκρασία. Ειδικότερα το καλοκαίρι, η λάθος χρήση του κλιματιστικού μπορεί να μειώσει την απόδοσή του και να ανεβάσει την ενεργειακή κατανάλωση. Η ιδανική θερμοκρασία, λοιπόν, είναι γενικά μεταξύ 20 και 27 βαθμών Κελσίου, αλλά είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψη μας και την εξωτερική θερμοκρασία και να μην ρυθμίζουμε το κλιματιστικό με διαφορά πάνω από 10 βαθμούς. Διατηρώντας κατά μέσο όρο τη θερμοκρασία στους 25 βαθμούς, θα πετύχουμε την ιδανική λειτουργία με την ελάχιστη κατανάλωση. Σε κάθε περίπτωση, ένα σύγχρονο κλιματιστικό με «έξυπνες» λειτουργίες, μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και να έχουμε την ιδανική θερμοκρασία στον χώρο μας.

6. Κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις, όταν πέφτουμε για ύπνο

Αρκετά σύγχρονα κλιματιστικά διαθέτουν λειτουργίες που είναι ειδικά σχεδιασμένες και για να μας βοηθούν να εξοικονομούμε ενέργεια, αλλά και για να απολαμβάνουμε το ιδανικό περιβάλλον στον χώρο μας. Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και εκείνη του Sleep Mode. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια και βελτιώνει τις συνθήκες του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέροντάς μας ακόμη πιο άνετο και ήσυχο ύπνο.

7. Εστιάζουμε την προσοχή μας στη σωστή παροχή αέρα

Μπορεί ένα κλιματιστικό να διανέμει τον αέρα στον χώρο μας, όπως ακριβώς χρειάζεται και με τρόπο που να μας βοηθά να εξοικονομούμε ενέργεια; Τα παλαιού τύπου κλιματιστικά δύσκολα, αλλά τα νέα και σύγχρονα που διαθέτουν τις κατάλληλες λειτουργίες, μας δίνουν και αυτήν την επιλογή. Σκεφτείτε κλιματιστικά, που διαθέτουν τη λειτουργία 3D παροχής αέρα για βέλτιστη ανακατανομή του αέρα, αλλά και αισθητήρες θερμοκρασίας που ανιχνεύουν τη θερμοκρασία του χώρου και τη ρυθμίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια γύρω από την περιοχή όπου έχει τοποθετηθεί το χειριστήριο, με τη λειτουργία Follow Me.

8. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία με τη βοήθεια του διαδικτύου

Πριν από κάποια χρόνια, ενδεχομένως δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πως θα ρυθμίζαμε το κλιματιστικό μας με τη βοήθεια του διαδικτύου, ακόμη και τις στιγμές που θα βρισκόμασταν εκτός σπιτιού. Αυτό ακριβώς όμως μπορούμε να κάνουμε σήμερα, με τα νέα και «έξυπνα» κλιματιστικά που υπάρχουν στην αγορά και διαθέτουν λειτουργίες, όπως τη Wi-Fi Active.

9. Εξασφαλίζουμε την κατάλληλη μόνωση στον χώρο μας

Φυσικά, για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στην ψύξη του σπιτιού είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε για τη μόνωση των χώρων μας. Για να μην έχουμε απώλεια θερμοκρασίας και ενέργειας, είναι σημαντικό οι πόρτες και τα παράθυρα στους χώρους που κλιματίζονται, να είναι καλά κλειστά, ώστε να έχουμε και το κλίμα που θέλουμε, αλλά και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

10. Δεν ξεχνάμε τη σωστή συντήρηση του κλιματιστικού

Τέλος, είναι σημαντικό να επενδύουμε στη συντήρηση του κλιματιστικού μας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως λειτουργεί στο βέλτιστο και με τον πλέον αποδοτικό και οικονομικό τρόπο, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνει το περιβάλλον. Εκτός από το να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή, λοιπόν, είναι σημαντικό να καθαρίζουμε ή να αντικαθιστούμε τα φίλτρα του κλιματιστικού, όταν χρειάζεται και ειδικά αν είναι παλιό. Όπως και να έχει, τα σύγχρονα κλιματιστικά διαθέτουν και πολλές λειτουργίες που μας επιτρέπουν να έχουμε έναν καλύτερο έλεγχο του κλιματιστικού μας.

Ακολουθώντας τις δέκα παραπάνω συμβουλές φέτος το καλοκαίρι, θα καταφέρουμε να κάνουμε την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας στην ψύξη του σπιτιού μας πραγματικότητα, απολαμβάνοντας παράλληλα την ιδανική και πλέον καθαρή ατμόσφαιρα στους χώρους μας. Το «κλειδί» βρίσκεται στην επιλογή των κατάλληλων «συμμάχων» ψύξης και δη, στις καινοτόμες λειτουργίες και τις τεχνολογίες των σύγχρονων κλιματιστικών.

Πρόταση

Φέτος το καλοκαίρι δρόσισε την οικογένειά σου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με ένα κλιματιστικό NORDSTAR από την νέα σειρά TN All DC INVERTER 18.000 BTU/H R32 TAC-20CHSD/IFI.

All DC Inverter ErP: Συμπιεστής υψηλής απόδοσης, χαμηλής κατανάλωσης και αθόρυβης λειτουργίας. Ready wi-fi.

Με μόνο 690 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ… και Δωρεάν παράδοση σε όλη την Ξάνθη!!!

Περισσότερες πληροφορίες Τεχνικό Γραφείο Καρυπίδης τηλ. 2541600699 ή εδώ με PM

Καρυπίδης Σταύρος – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. – Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996- ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Ελπίδος 9 – 67100 Ξάνθη Τηλ. 2541600699

και

Ηλία Γεραγά 13 – 67100 Ξάνθη Τηλ. 2541076950

Σχετικά Άρθρα