Κόμματα Τελευταία Νέα

(Βίντεο)–Η εισήγηση του Σ. Τσιλιγγίρη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την παράταση ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο κ. Τσιλιγγίρης ανέλυσε και παρουσίασε  λεπτομερώς τους λόγους που κρίνουν επιτακτική την συνέχιση των ρυθμίσεων και όπως υποστήριξε η  παράταση κρίνεται αναγκαία, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού COVID-19  που προκύπτουν δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση εφησυχασμό

Ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης , ως εισηγητής, τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη 30 Ιουνίου , σχετικά με το Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας με θέμα «…Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας»  και ο σκοπός του, όπως αναφέρει το Άρθρο 1 είναι η παράταση ισχύος έκτακτων ρυθμίσεων που κρίνονται αναγκαίες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, τον έλεγχο διασποράς της πανδημίας και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Ο κ.Τσιλιγγίρης στα πλαίσια της ομιλίας του ανέλυσε και παρουσίασε  λεπτομερώς τους λόγους που κρίνουν επιτακτική την συνέχιση των ρυθμίσεων και όπως υποστήριξε η  παράταση κρίνεται αναγκαία, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού COVID-19  που προκύπτουν δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση εφησυχασμό.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιλιγγίρης παρότι διανύουμε τον τρίτο χρόνο από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού και σήμερα βρισκόμαστε στη φάση συνύπαρξης με αυτόν, η πανδημία της νόσου COVID-19 είναι μία δυναμική κατάσταση, δύσκολα προβλέψιμη, η οποία θα συνεχίζει να μας απασχολεί και μας αναγκάζει να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση  και αναλόγως με την εξέλιξη της να λαμβάνουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας , του κοινωνικού βίου αλλά και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης ο κ. Τσιλιγγίρης θέλοντας να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης για το ΕΣΥ και  τη διαχείριση της πανδημίας παρέθεσε  συνοπτικά όλα τα στοιχεία και τους άξονες που κινήθηκε η κυβέρνηση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Όπως υπογράμμισε «… Υπερδιπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ, Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό στον απόλυτο βαθμό και συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας, υλοποιήθηκε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»..».

Σχετικά Άρθρα