Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στην Θράκη την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).

Αποκλειστικό: Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο πολυπόθητος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB). Ο αγωγός ήδη βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας έχοντας διοχετευτεί μέσα του φυσικό αέριο και όλα δείχνουν ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιούλιο θα εκκινήσει και εμπορικά.

Για να συμβεί αυτό, απομένει η αποδοχή από την Ευρ. Επιτροπή των σχεδίων αποφάσεων της ΡΑΕ και του Ρυθμιστή της Βουλγαρίας EWRC για την πιστοποίηση της εταιρείας ICGB ως ανεξάρτητου διαχειριστή του αγωγού. Σημειώνεται ότι η ICGB είναι η εταιρεία που αναπτύσσει τον IGB.

Ο IGB είναι ένα έργο που ενισχύει την ενεργειακή ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Η υλοποίησή του αποτελεί σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της χώρας ως διαμετακομιστικού κόμβου φυσικού αερίου για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων προμήθειας, περιορίζοντας την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο αγωγός IGB, με μήκος 182 χλμ, θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Stara Zagora της Βουλγαρίας. Η δυναμικότητά του ανέρχεται ετησίως σε 3 δισ. κυβικά μέτρα (bcm/a), με δυνατότητα να αυξηθεί σε 5 bcm/a, με την πρόσθετη εγκατάσταση ενός σταθμού συμπίεσης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία του αναμένεται να προσφέρει εναλλακτική πηγή προμήθειας ενέργειας της Βουλγαρίας τόσο με τον εφοδιασμό της με αέριο από τον TAP όσο και αργότερα από το FSRU Αλεξανδρούπολης.

Με βάση τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να σφραγίσει με την παρουσία του την έναρξη λειτουργίας του αγωγού Φυσικού Αερίου.

Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη

Το Φυσικό Αέριο Ξάνθης, ως τεχνική εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου, μπορεί να σας παρέχει όλες τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε για την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης, ζεστών νερών χρήσης ή μαγειρέματος με φυσικό αέριο και αναλαμβάνει από την αρχή και εξολοκλήρου την μελέτη του χώρου σας αλλά και την εγκατάσταση συσκευών Λέβητα ή κουζίνα μαγειρέματος.

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη της αίτησης σας προς την ΔΕΔΑ, την σύνταξη μελέτης Εσωτερικής Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου, την υλοποίηση της κεντρικής παροχής του διαμερίσματός σας από την πιλοτή προς το διαμέρισμα, την πώληση και εγκατάσταση λέβητα Φυσικού Αερίου, την Υδραυλική και Ηλεκτρολογική του σύνδεση, την έκδοση Πιστοποιητικού Στεγανότητας για την παροχή σας αλλά και την Έκδοση Φύλου Καύσης Καυσαερίων για την νόμιμη λειτουργία του Καυστήρα σας. Τέλος είμαστε και ΠΑΡΟΧΟΣ Φυσικού Αερίου, ως συνεργάτης του Φυσικού Αερίου Ελλάδος στην Ξάνθη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ παροχή και την ΔΩΡΕΑΝ κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών αλλά και την δωρεάν τεχνική υποστήριξη, εφ όρου ζωής που παρέχουμε για τον λέβητα και την εγκατάστασή σας…

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. – Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996- ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Δνση: Γραφείο Ελπίδος 9 (στον πεζόδρομο έναντι Public) Ξάνθη

Εργοτάξιο: 1ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας – 67100 Ξάνθη

Τηλ. 2541600699 και 6947267737

Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα