Αγροτικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δίπλα στους αγρότες ο Σπύρος Τσιλιγγίρης… πρωτοφανείς καταστροφές στον κάμπο… Άμεσες καταγραφές από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ (βίντεο και φωτογραφίες από τον Τόπειρο)

Οι εικόνες είναι πραγματικά τραγικές  και φυσικά αποτυπώνουν την ένταση του ακραίου φαινομένου που έπληξε την περιοχή και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του  

Σπύρος Τσιλιγγίρης, Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ  : Οι ζημιές είναι πρωτόγνωρες και οι καταστροφές τεράστιες – Οι αγρότες δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος αυτής της καταστροφής

Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ξάνθης και πρόσθεσε πως 50.0000 στρέμματα περίπου  έχουν πληγεί και σε  πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες ολοσχερώς.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και από νωρίς το πρωί το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στην περιοχή και ζητήθηκε ενίσχυση σε προσωπικό ώστε να γίνουν οι καταγραφές και οι εκτιμήσεις των ζημιών όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Θα σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων  – Οι ζημιές είναι πρωτόγνωρες

Θα κάνουμε τα πάντα όλοι μαζί,  το κράτος, η κεντρική διοίκηση, η  πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για την στήριξη των αγροτών, τόνισε ο κ. Τσιλιγγίρης και ενημέρωσε ότι μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τους κυρίους Λυκουρέζο και Γεωργαντά για να συζητήσουν από κοντά το θέμα εκτενέστερα.  

Θωμάς Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου : Είμαι συντετριμμένος  – Ο Θεός μας φύλαξε και δεν θρηνήσαμε  θύματα – Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες  από την πλευράς μας

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τοπείρου  στο xanthipost.gr  οι περισσότερες  καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς  και υπογράμμισε πως «… στη ζωή μου δεν έχω δει παρόμοια καταστροφή στην περιοχή μας..».   

Άλλο κακό να μην μας βρει

Επεσήμανε μάλιστα ότι έχουν σταλεί επιστολές προς όλες τις αρμόδιες αρχές, και στον πρωθυπουργό,  για τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν τους καλλιεργητές γης  ώστε να αποζημιωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα και  να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώσουν.

Άλλο κακό να μην μας βρει , κατέληξε ο κ. Μίχογλου.  

Δημήτριος Πανταζής,  Προϊστάμενος υποκαταστήματος  ΕΛΓΑ  Αλεξανδρούπολης : Θα εξαντλήσουμε  κάθε δυνατότητα  και όλο το εύρος του κανονισμού για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες που έχουν πληγεί!

Ο κ. Πανταζής δήλωσε και αυτός με τη σειρά του σοκαρισμένος από τις  ζημιές, τις οποίες χαρακτήρισε  τεράστιες έως και πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της περιοχής μας. Ενημέρωσε μάλιστα πως μετά από προσωπική παρέμβαση του Πρόεδρου του ΕΛΓΑ έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες  επαφές και  το αρμόδιο κλιμάκιο βρέθηκε νωρίς το πρωί στην πληγείσα περιοχή για να γίνουν οι  προεκτιμήσεις της ζημιάς. 

Από αύριο να σπεύσουν οι αγρότες που επλήγησαν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, με την συνδρομή και του Δήμου Τοπείρου

Τέλος  ο κ. Πανταζής υπογράμμισε πως :  «….Όπως και άλλες φορές να είναι βέβαιοι (οι αγρότες) όχι μόνο για δίκαιες και έγκαιρες εκτιμήσεις αλλά ότι θα εξαντλήσουμε  κάθε δυνατότητα  και όλο το εύρος του κανονισμού για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες που έχουν πληγεί..». 

Σχετικά Άρθρα