Αγροτικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Σπύρος Τσιλιγγίρης: «Μεγαλύτερες από ότι πιστεύαμε στην αρχή οι καταστροφές στις καλλιέργειες του Δήμου Τοπείρου» (βίντεο)

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους αγρότες της Ξάνθης και στις καταστροφές που έπαθαν οι καλλιέργειές τους στον κάμπο της Ξάνθη, και ειδικότερα στον Δήμο Τοπείρου κατά την πρόσφατη θεομηνία Genesis, ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Τσιλιγγίρης.

Σήμερα Παρασκευή για ακόμη μια μέρα ο  βουλευτής «βρέθηκε στο πεδίο» και διαπίστωσε και ο ίδιος μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής, ότι τελικά οι καταστροφές που προκάλεσε η Genesis ήταν πολύ μεγαλύτερες από ότι αρχικά είχαν εκτιμηθεί.

Οι καταγραφή έγινε άμεσα από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που έφτασε στην περιοχή την Τρίτη και μέχρι σήμερα καταγράφηκαν ζημιές στο Δέκαρχο, στο Εράσμιο, στο Εύλαλο, στο Μάγγανα, στον Άγιο Αθανάσιο και στην Κρεμαστή. Σε μια μεγάλη δηλαδή περιοχή που αρχικά δεν είχε εκτιμηθεί σωστά, ούτε και από τους ίδιους τους αγρότες.

Οι καλλιέργειες που έχουν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή είναι πιπεράκια, βαμβάκι, σιτηρά, ακτινίδια, ηλιόσπορος κα. Μετά την καταγραφή ο βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης δεσμεύθηκε για την πλήρη και γρήγορη αποζημίωση όλων των αγροτών που έχασαν τις σοδιές τους.

https://www.youtube.com/shorts/FBnYk4dYt78

Σχετικά Άρθρα