Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα(14 και 15-6-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας,πέντε(5) αλλοδαποί διακινητές,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωί πλησίον του οικισμού Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν τονέναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητήςπροηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικώνκαι ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και μετά από πρόσκρουσησε παρακείμενους θάμνους, ακινητοποιήθηκε και προκλήθηκε πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Όπως διαπιστώθηκε για το παραπάνω αυτοκίνητο έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 10-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση,το ίδιο πρωίστην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοίτου Τμήματος ΤροχαίαςΞάνθηςσυνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρατρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στηντρίτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πλησίον του οικισμού Δορίσκου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον προέκυψε ότι οι πινακίδες του παραπάνω αυτοκινήτου είναι πλαστές.

Στηντέταρτη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι ένας από τους διακινητές αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, μία βάρκα, κινητά τηλέφωνακαι ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσειςενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΣουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Διδυμοτείχου.

Σχετικά Άρθρα