Ατζέντα Τελευταία Νέα

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (Ανοιχτή συζήτηση) Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 8:00 μ.μ., στο Πάρκο Διοικητηρίου

Οι μέρες που ζούμε γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, στα καύσιμα και το ρεύμα διαδέχονται η μία την άλλη. Ο μισθός και η σύνταξη δε φτάνουν «για να βγει ο μήνας». Οι άνεργοι/ες φυτοζωούν. Οι εργαζόμενοι/ες δουλεύουν όλο και περισσότερο σε χειρότερες συνθήκες και με λιγότερες απολαβές. Τα πάντα, από την περίθαλψη μέχρι την εκπαίδευση πρέπει να τα πληρώσουμε για να τα έχουμε. Η φτώχεια απλώνεται και αυξάνεται.

Τα ψίχουλα ελεημοσύνης που μοιράζει η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένα ακόμα παράδειγμα πού δείχνει ότι στο σύστημα που ζούμε, «βρέξει-χιονίσει» το κεφάλαιο θα πλουτίζει εις βάρος του λαού! Την ίδια στιγμή, μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι θα φορολογήσουν τα «υπερκέρδη» των εταιριών ενώ μετά από λίγο θα τους τα επιστρέψουν μέσω του «Εθνικού Σχεδίου στήριξης της ενέργειας».

Η ακρίβεια δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Την έφερε η πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που φορτώνει την κρίση του στις πλάτες των λαϊκών ανθρώπων. Μιας κρίσης η οποία ενισχύθηκε από την πανδημία και γιγαντώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα που αγωνιούμε κι αγωνιζόμαστε για το μεροκάματο, δισεκατομμύρια δίνονται σε εξοπλισμούς, η χώρα και ο λαός μας γίνεται ένα πολεμικό εργαλείο των ΗΠΑ στην αντιπαράθεση τους με τη Ρωσία, ενώ η σφαγή που εξελίσσεται σήμερα στην Ουκρανία σαν αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης, πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις στις τεράστιες αυξήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα, φέρνει το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου όλο και πιο κοντά!

Θέλουν να μας πείσουν ότι το μέλλον μας είναι η φτώχεια, η ανεργία και ο πόλεμος. Μας λένε πως οι κυβερνήσεις είναι ανίκητες, πως οι νόμοι τους δεν ανατρέπονται. Έχουν ανατραπεί πολλές φορές νόμοι και πολιτικές κυβερνήσεων που φάνταζαν παντοδύναμες. Μας λένε να περιμένουμε τις εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση. Όποτε ο λαός ακούμπησε τις ελπίδες του σε εκλογές και σε «σωτήρες», έπαθε πανωλεθρία.

Μπροστά μας έχουμε μόνο μια επιλογή. Να αγωνιστούμε. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Να γίνει ο αγώνας κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Να δώσουμε σκληρούς αγώνες για τα δικαιώματά μας. Να αντλήσουμε κουράγιο από την ίδια μας την πάλη.

Να συγκροτήσουμε πρωτοβουλίες αγώνα στην πόλη, στους συλλόγους, στα σωματεία μας.

Να διεκδικήσουμε:

Ø  Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης.

Ø  Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις.

Ø  Αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς εξαιρέσεις.

Ø  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Πολιτικές και Συνδικαλιστικές Συλλογικότητες

Σχετικά Άρθρα