Καβάλα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η ισχυροποιημένη Ελλάδα ανάχωμα στον δεσποτικό αναθεωρητισμό του Ερντογάν»

Τον καθοριστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά το χαιρετισμό του στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο των αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στην Καβάλα.

Όπως είπε, «η Τουρκία, με όχημα τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της, προκαλεί επί καθημερινής βάσης, απειλεί και αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο και την αλήθεια. Η Ελλάδα πάντα επεδίωκε και επιδιώκει την ειρήνη. Δεν είμαι σίγουρος τι επιδιώκει ο εξ ανατολών γείτονάς μας. Ειδικά τώρα, που ο προσωπικός νεο-οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν βρίσκεται σε έξαρση».

Και επειδή, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «πολλά περίεργα ακούγονται τελευταία, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε πλειοδοσία με την Άγκυρα για τα εξοπλιστικά. Η Κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας πάντα εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου, όπως το ορίζουν οι επιχειρησιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων και οι οικονομικές προτεραιότητες».

Υπενθύμισε δε, «προς απογοήτευση ορισμένων, ότι η Ελλάδα, ειδικά την τελευταία τριετία, ισχυροποιείται και μεγαλώνει.Το αποδεικνύουν οι συμφωνίες που έχουμε συνάψει από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων με τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα Η.Α.Ε. Οι συμφωνίες αυτές υψώνουν ανάχωμα στον δεσποτικό αναθεωρητισμό του Ερντογάν. Άλλωστε, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, η ιστορία δεν ξαναγράφεται»!

Και σε όλο αυτό το πλέγμα, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης απευθυνόμενος στα μέλη της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, «φυσικά η συμβολή σας και συνολικά η συμβολή των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι κομβική, είναι καθοριστική. Τιμούμε όλα τα στελέχη τους, ανεξαιρέτως, γυναίκες και άνδρες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, τους φρουρούς των συνόρων μας, που με αυταπάρνηση υψώνουν ασπίδα προστασίας προς τον καθένα από εμάς».

Σχετικά Άρθρα