Κόμματα Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα οχήματος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

   Δεν πάει πολύς καιρός από το τροχαίο δυστύχημα που είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβρη στον κόμβο του Ιάσμου όταν όχημα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες είχε προσκρούσει στον σταθμό διοδίων και είχε κοστίσει τη ζωή σε επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες και ένα νέο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, μεταξύ των οικισμών Βανιάνου – Ζαρκαδιάς, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, αλλά και ενός μετανάστη, όπως και τον τραυματισμό και άλλων μεταναστών από τους 12 ακόμη που επέβαιναν στο όχημα.

   Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, που συνυπογράφουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις. Οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, που δεν αποτελεί τον πραγματικό τους προορισμό.

   Όσο συνεχίζεται η σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών πολιτική της άγριας καταστολής, της ανεξέλεγκτης δράσης της FRONTEX στα σύνορα, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων, τόσο οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι θα πέφτουν στα νύχια κυκλωμάτων διακινητών και θα μετράμε ναυάγια στο Αιγαίο και τροχαία κοντά στα χερσαία σύνορα. Θα γίνονται σάκος του μποξ στις προσπάθειες εργαλειοποίησής τους. Παράλληλα, είναι απαράδεκτος ο διαχωρισμός των προσφύγων ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μη συμβιβαστεί με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του, αλλά και την πάλη του απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία ανάμεσα στην Ρωσία, από τη μία, και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, από την άλλη, που εκτός των άλλων, φουντώνει και τα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών.

Να διεκδικήσει:

– Προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και καταγωγής, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς επαναπροωθήσεις, απελάσεις και υπερδομές-φυλακές.

– Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, συνολικά από τα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις. Αλεξανδρούπολη, λιμάνι των λαών! Ούτε βάση, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών!

– Όχι σε δομές – φυλακές, καμία επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Η κυβέρνηση να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.

ΚΚΕ ΕΠ ΑΜΘ

6/6/2022

Σχετικά Άρθρα