Κύριο Θέμα Οικολογία Τελευταία Νέα

Ιαματικά λουτρά Ποταμιάς… ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός που ρημάζει στα Άβδηρα!!! (Να μην ξεχάσω να τους ψηφίσω + 66 φωτογραφίες)

Πήγα προχθές (το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε) στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών της Ποταμιάς και πραγματικά έκλαψα από τον ανεκμετάλλευτο θησαυρό που έχουμε στον Νομό μας όσο αφορά τον Θερμαλικό Τουρισμό που χάνουμε!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό των ατόμων, που επιλέγουν την Ελλάδα και την Τουρκία ως προορισμό Θερμαλικού Τουρισμού, δείχνουν τρομερά αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Και αποτελεί τουρισμό που αφήνει αρκετά χρήματα όπου πάει.

Αν είχαμε λίγη θέληση και πολύ μυαλό ο Θερμαλικός Τουρισμός θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομία της Ξάνθη, αφού στην περιοχή μας έχουμε έναν από τους μοναδικούς και με κορυφαία σε ποιότητα νερού, φυσικό πόρο τα Λουτρά της Ποταμιάς στον Δήμο Αβδήρων.

Οι παλιότεροι πολιτικοί της περιοχής είχαν καταλάβει την αξία της πηγής και πήγαν πριν 30 χρόνια και έκαναν εγκαταστάσεις που θα τις ζηλεύαμε ακόμη και σήμερα.

Τα διαλυμένα και λεηλατημένα σήμερα λουτρά της Ποταμιάς είχαν σε 3-4 διαφορετικά κτίρια πάνω από 70 δωμάτια ξενοδοχείου, με πλήρη εξοπλισμό και διαμορφωμένα με ατομικές μπανιέρες στις οποίες έφτανε το ζεστό νερό, στον χώρο 86 στρεμμάτων όπου είχαν αναπτυχθεί οι εγκαταστάσεις,  λειτουργούσε εστιατόριο, ιατρείο, εκκλησία και ένας ξεχωριστό τεράστιο κτίριο με μεγάλες πισίνες που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ ακόμη και μικρά παιδιά…

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις αν τις είχαμε προσέξει και τις είχαμε διατηρήσεις και τις λειτουργούσαμε σαν Ξάνθη, θα μπορούσαν να εργάζονται τουλάχιστον 60- 70 άτομα, και να φιλοξενούν πάνω από 150 με 200 άτομα καθημερινά…

Υπολογίστε τον κύκλο εργασιών που θα έμενε στα γύρω χωριά του δήμου Αβδήρων αλλά και συνολικά στον νομό μας.

Δείτε τώρα παρακάτω πως κατάντησαν αυτές οι εγκαταστάσεις… Παρατημένες στον χρόνο και εγκαταλειμμένες στην τύχη τους… Περιμένουν έναν Δήμαρχο να ασχοληθεί σοβαρά… με την περίπτωσή τους την ανακατασκευή τους και την εκμετάλλευσή τους προς όφελος του Δήμου… (Ή έστω να πάει στα υπουργεία να βρει λύση για την εκμετάλλευσή τους από ιδιώτες επενδυτές).

Σχετικά Άρθρα