Κοινωνία Τελευταία Νέα

Νέο σοκ για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης – Πέθανε το βράδυ της Κυριακής ο Παύλος Καλογιάννης


Μάκης Τζάτζος : Καλό ταξίδι Αρχηγέ, τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο γήπεδο ήταν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που καμαρώσαμε την Αοξάρα μας που εσύ ήσουν ο πρωτεργάτης της ομάδας που καθιερώθηκε στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου
Ένας νέος θάνατος σκορπάει τη θλίψη στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Ο Παύλος Καλογιάννης, ένας παράγοντας που συνδέθηκε με την πορεία του ΑΟΞ από τη Γ’ Εθνική μέχρι την καταξίωση στην Α΄ Εθνική, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.
Την είδηση έκανε γνωστή ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θόδωρος Κοκκάλας, συντετριμμένος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Παύλος Καλογιάννης, εκτός από γνωστός επιχειρηματίας της Ξάνθης, άφησε το δικό του στίγμα ως Γενικός Αρχηγός και μέλος της Διοίκησης που πραγματοποίησε την εντυπωσιακή πορεία του ΑΟΞ από το 1985 και μέχρι την άνοδο στην Α’ Εθνική.
Υπήρξε από τους πλέον κομβικούς παράγοντες της μεγάλης επιτυχίας ενώ παρέμεινε στο πόστο του και τα πρώτα χρόνια της ομάδας, όταν και σταθεροποιήθηκε, στη μεγάλη κατηγορία. Παρέμεινε πιστός φίλος της ομάδας του ΑΟΞ μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν ήταν ο Μάκης Τζάτζος
Έγραψε ξημερώματα Δευτέρας:
«Καλό ταξίδι Αρχηγέ, τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο γήπεδο ήταν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που καμαρώσαμε την Αοξάρα μας που εσύ ήσουν ο πρωτεργάτης της ομάδας που καθιερώθηκε στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου».
Ο Θεόδωρος Κοκκάλας αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Παύλο Καλογιάννη
Θεόδωρος Κοκκάλας : Μακράν ο καλύτερος παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Αυτό το λένε όλοι οι εκτός Ξάνθης και έτσι έχει μεγαλύτερη αξία.
“..ΠΑΥΛΟΣ…
Μολις ανοιξα το λαπ τοπ επιστρεφοντας απ την Θεσ/νικη.
Εδω και μερες προσπαθησα να τον συναντησω αλλα δεν εγινε.
Ειλικρινα δεν ξερω αν ειχε προβλημτα υγειας,δεν μουπε κατι ο γιος του οταν μιλησαμε πριν λιγες μερες.
Κατα γενικη ομολογια,τοχω ξαναπει,ηταν μακραν ο καλυτερος παραγοντας στο ποδοσφαιρο.Αυτο το λενε ολοι οι εκτος Ξανθης και ετσι εχει μεγαλυτερη αξια.
Αν μεγαλουργησε τοτε η Ξανθη ,ενας λογος ηταν η συμμετοχη του και δεν κανω επικηδειο,τολεγα παντα. Αμετρητες ωρες,μερες ,νυχτες για να φερουμε ολους αυτους τους παιχταραδες στην Ξανθη.
θυμαμαι οταν στην Γ εθνικη τον Δεκεβρη ειμασταν 6-7 στην βαθμολογια και αποφασισαμε οι 2 μας οτι επρεπε η ομαδα να βγει γιατι αλλιως δεν θαχε μελλον.Και το πετυχαμε παρα το αδοκητο θανατο του Γιακουμη ,τη πιο κρισικη στιγμη τπυ πρωταθληματος . 2 χρονια μετα οταν ειχα απογοητευτει απ την κατασταση στην Β εθνικη και ελεγα να τα παρατησω ,αφου εξυγειανα την ομαδα και ειχα και 15 μυρια στη τραπεζα,ερχεται και μου λεει.Προεδρε μεινε και θα την βγαλουμε την ομαδα…”

Σχετικά Άρθρα