Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ΣΕΚΕ ΑΕ… τον υποδέχθηκαν Παναγιώτης Ταρενίδης και Στράτος Κοντός (foto+video)

Η ΣΕΚΕ είναι μια μονάδα που είναι συμβολική και εμβληματική για το εργατικό κίνημα!

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν θερμά ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης καθώς και ο Δ/ντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Ξάνθη και γιος του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Κοντός. Άλλωστε η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος της Ξάνθης  καταδεικνύει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η εταιρεία  στην περιοχή μας καθώς επίσης και την εξέλιξή τους στην πορεία του χρόνου. Τον κ. Χατζηδάκη συνόδευσαν  ο βουλευτής Σπ. Τσιλιγγίρης ο  Βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα και ο Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μπαρτζώκας.

Στους χώρους της μονάδας τον ξενάγησαν ο κ. Ταρενίδης και ο κ. Στράτος Κοντός ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ μίλησε για την ιστορία της Συνεταιριστικής , τους στόχους που έθεσε και κατάφερε να υλοποιήσει, τα νέα της σχέδια καθώς και το ανθρώπινο το δυναμικό της.

Κωστής Χατζηδάκης : Επισκέπτομαι παραγωγικές μονάδες για να δω την εργοδοσία και τους εργαζόμενους και να μεταδώσω το μήνυμα ότι αναζητούμε κοινούς παρανομαστές στις δυο πλευρές , γιατί όταν υπάρχουν κοινοί παρανομαστές και καλές πρακτικές κερδίζει τόσο η εργοδοσία όσο και οι εργαζόμενοι και σαφώς η εθνική οικονομία

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός  υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «…Η ΣΕΚΕ είναι μια μονάδα που είναι συμβολική και εμβληματική για το εργατικό κίνημα και έχει μείνει όρθια παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών και χαίρομαι που επεκτείνονται οι δραστηριότητες της μονάδας.  

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε, στα πλαίσια των δηλώσεών του , ότι βρίσκεται στην περιοχή μας για να δώσει μηνύματα σε σχέση με το κυβερνητικό έργο αλλά και να λάβει μηνύματα σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΕ Ξάνθης

Όσον αφορά το 12% επεσήμανε πως «…έχουμε μια οφειλή απέναντι στην ΠΕ Ξάνθης και γενικότερα την ΑΜΘ που είναι οι συμψηφισμοί του 12% στις επιχειρήσεις. Μόλις προχθές υπογράφηκε η ΚΥΑ μετά την τελευταία νομοθετική παρέμβαση, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και έχω όλες τις διαβεβαιώσεις από την ΑΑΔΕ ότι θα αναρτηθεί εντός του Ιουνίου η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και επίσης εντός του Ιουνίου θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι συμψηφισμοί…».

Σχετικά με τις συντάξεις ο Υπουργός ανέφερε πως η ΑΜ-Θ παρουσιάζει πολύ καλούς ρυθμούς σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ότι αφορά τις απονομές των συντάξεων και αυτό οφείλεται στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αξίζει να τονιστεί ότι στις 19:00 ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά Άρθρα