Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Εκνευρισμένος από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν ξεπέρασε τα εσκαμμένα»

«Οι δηλώσεις Ερντογάν ήταν απαράδεκτες. Το συνηθίζει από καιρού εις καιρόν, όμως χθες, μετά το υπουργικό του συμβούλιο, ξεπέρασε τα εσκαμμένα».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη, αναφορικά με τις νέες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου και την προσωπική επίθεσή του στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας και προσωπικά του κ. Ερντογάν, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «έρχεται σε συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Αυτό του δημιουργεί έναν πρόσθετο εκνευρισμό. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, στο διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους».

Βεβαίως, σημείωσε -παραπέμποντας στη σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι στην πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών στην Κωνσταντινούπολη, οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Όμως, «τα όσα έπραξε η Τουρκία από εκεί και πέρα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και την περασμένη εβδομάδα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, είναι σαφές ότι βρίσκονται εκτός του κλίματος που διαμορφώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση».

Η ελληνική πλευρά, όπως υπογράμμισε, «και θέλουμε να συζητούμε και πρέπει να συζητούμε, ειδικά -και ακόμα περισσότερο- σε περιόδους έντασης. Αλλά ο διάλογος χρειάζεται δύο και η Άγκυρα δεν δείχνει να τον πιστεύει».

Σχετικά Άρθρα