Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δήμος Ξάνθης: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, ο Δήμος Ξάνθης έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις:

Η δημοτική αρχή καλωσόρισε την ιδέα ενός δεύτερου συνεδρίου στρατιωτικών -το πρώτο, για το οποίο συζητήσαμε ήταν με τους εκπροσώπους της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), πουπραγματοποιήθηκε, τελικά, το διάστημα 21-22 Μαΐου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνεπείς στην βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να υποστηρίξει το τοπικό επιχειρείν και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, επιθυμούσαμε τη συνεργασία -και σε αυτό το επίπεδο- με την έτερη συναφή Ομοσπονδία.

Άλλωστε, οι Ένοπλες Δυνάμεις – πέραν του υψηλού ρόλου που διαδραματίζουν για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας- αποτελούν για εμάς, αλλά, πιστεύουμε, και για όλους τους πολίτες, σημαντικό κοινωνικό εταίρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαδικασία χρηματοδότησης ενός Συνεδρίου είναι συγκεκριμένη και την οποία -και σε αυτήν την περίπτωση- ακολουθήσαμε, απαρέγκλιτα. Η οικονομική δυνατότητα του Δήμου Ξάνθης, όπως εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10 Μαΐου 2022 ορίστηκε στο ποσό των 2.000 ευρώ.

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου της ΠΟΜΕΝΣ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της περιοχής μας, γεγονός που αποδεικνύει το αυτονόητο: τη σημασία που δίδουν -και αποδίδουν- οι θεσμοί στους ένστολους της χώρας μας, ανεξαρτήτως της συνδικαλιστικής στέγης, στην οποία βρίσκονται…

Ο Δήμος Ξάνθης δεν επιθυμεί να βρεθεί ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις, όπως τελικά διαφαίνεται ότι υπάρχουν, ύστερα και από το ύφος της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣ.

Ωστόσο, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Συνέδριό της στην Καβάλα.

Σχετικά Άρθρα