Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Παρουσίαση πεπραγμένων από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης. Δύσκολο αλλά επιτυχημένο το έργο της Έλενας Ροφαέλα

Έλενα Ροφαέλα : Στόχος μας δεν είναι απλώς να λειτουργούμε ως Νοσοκομείο αλλά να μπορούμε κάθε μέρα επ’ ωφέλειά των κατοίκων της περιοχής μας να κάνουμε τη διαφορά – Η Υγεία είναι ένα πρωταρχικό στοιχείο τη ζωής μιας κοινωνίας και ένα αγαθό που δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά το σύνολο μιας κοινότητας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας  στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης παρουσία επίσημων προσκεκλημένων  καθώς και του προσωπικού του Νοσοκομείου, ο  απολογισμός πεπραγμένων  του Νοσοκομείου για τη διετία 2019-2021, από τη Διοικήτρια του ΓΝΞ κ. Έλενα Ροφαέλα .

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν και  απηύθυναν χαιρετισμούς ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης , ο Δήμαρχος Ξάνθης  κ. Μανώλης Τσέπελης , εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ξάνθης, ο Μουφτής Ξάνθης, εκπρόσωπος του Δ’ ΣΣ και  εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Αμέσως μετά η Διοικήτρια του ΓΝΞ  κ. Ροφαέλα έλαβε τον λόγο,  και  ευχαρίστησε τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση,  επισημαίνοντας παράλληλα πως   «….η σημερινή μέρα  εκτός από τη πολύ ενδιαφέρουσα ατζέντα της,  σηματοδοτεί, θα ήθελα να πιστεύω, μια νέα εποχή…» .

Όπως υποστήριξε «…Εδώ στο Νοσοκομείο Ξάνθης είμαστε υπερήφανοι που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας μπορέσαμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο, να ανακαλύψουμε νέες δυνάμεις ή να βρούμε δυνάμεις και εφεδρείες που βρισκόταν σε ύπνωση και που η αμεσότητα και η ένταση της κατάστασης ανάγκασαν να βγουν στην επιφάνεια…»

Η κ. Ροφαέλα  αναφέρθηκε και στην ακαριαία προσαρμογή και μεταβολή των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ξάνθης μέσα σε λίγες μέρες από την εμφάνιση της απειλής του Covid-19. Σημείωσε μάλιστα πως η υγεία είναι ένα πρωταρχικό στοιχείο τη ζωής μιας κοινωνίας. Είναι ένα αγαθό που δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά το σύνολο μιας κοινότητας. Αυτό το κατανοήσαμε ειδικά τη περίοδο της πανδημίας.

«….Είναι ώριμη η στιγμή να συζητήσουμε οι Δήμοι της περιοχής, η Περιφέρεια και όλοι οι τοπικοί φορείς που ανήκουν στους θεσμικούς συνομιλητές για τη παροχή κινήτρων σε ιατρικό προσωπικό ώστε όχι μόνο να επιτύχουμε την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Ξάνθης αλλά και να βελτιώσουμε αποδοτικά την λειτουργία του…»

Στόχος μας δεν είναι απλώς να λειτουργούμε ως Νοσοκομείο αλλά να μπορούμε κάθε μέρα επ’ ωφέλειά των κατοίκων της περιοχής μας να κάνουμε τη διαφορά. Για να κατακτήσουμε αυτή τη συνθήκη πρέπει λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τι κάναμε τα δυο τελευταία χρόνια, δήλωσε η κ. Ροφαέλα και παρουσίασε όλα τα καταγεγραμμένα  στοιχεία με ακριβή νούμερα  που αφορούσαν στις εμβολιαστικές γραμμές, στις προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό, στις δωρεές, στις καινοτομίες,  στον εξοπλισμό, στις συνεργασίες και στην εξωστρέφεια του νοσοκομείου  καθώς  και τις  πρακτικές που εφαρμόστηκαν  τα δυο τελευταία χρόνια στο ΓΝΞ εν μέσω πανδημίας.

Θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες και μέρες που εγώ μαζί με τα στελέχη του νοσοκομείου διαπραγματευόμαστε με το άγνωστο –   Ο θάνατος ήταν εκεί και μεις έπρεπε να πολεμήσουμε!

Μετά το πέρας της παρουσίασης η κ. Ροφαέλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να της επιτρέψουν να κάνει μία προσωπική τοποθέτηση  και δήλωσε μεταξύ άλλων:  

«….Κανένας διοικητής σε ελληνικό νοσοκομείο, ούτε κι εγώ, βλέπει τον εαυτό του ως σωτήρα. Δε σας κρύβω όμως ότι τον πρώτο καιρό της πανδημίας, η τραγικότητα των στιγμών μας έκανε να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες και μέρες που εγώ μαζί με τα στελέχη του νοσοκομείου διαπραγματευόμαστε με το άγνωστο.  Ο θάνατος ήταν εκεί και μεις έπρεπε να πολεμήσουμε.  Εδώ που καθόμαστε τώρα, σε μια περίπου εορταστική εκδήλωση, ήταν το στρατηγείο μας. Τώρα χαμογελάμε αλλά τότε δε θυμάμαι τέτοιες ανθρώπινες αντιδράσεις.  Δεν ήταν εύκολο ένα ελληνικό νοσοκομείο να λειτουργήσει με φρενήρεις ρυθμούς. Δεν ήταν εύκολο ένα μικρό νοσοκομείο να λειτουργήσει σαν μεγάλο. Δεν ήταν εύκολο να πείσεις τους εργαζόμενους  του Νοσοκομείου Ξάνθης να δουλεύουν  σαν ήρωες. Όλα αυτά όμως τα πετύχαμε. ..»

Η  Διοικήτρια  του ΓΝΞ ευχαρίστησε από καρδιάς  τόσο την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον κο Κικίλια, τον Κο Κοντοζαμάνη, την νυν πολιτική ηγεσία, τον κο Πλεύρη, την κα Γκάγκα, την κα Ράπτη, τους γενικούς γραμματείς, κο Κωτσιόπουλο, κο Θεμιστοκλέους, κο Πρεζαράκο.  Απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπεάρχη της 4ης ΥΠΕ, κο Τσαλικάκη, στις Υποδιοικήτριες (κα Χατζοπούλου και κα Βασιλειάδου), μα πάνω απ όλους, τους συνεργάτες της , εργαζομένους στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Η κ. Ροφαέλα τίμησε δυο πρώην συνεργάτες της  που συνέβαλαν τα μέγιστα στη λειτουργία του ΓΝΞ

Τέλος η κ. Ροφαέλα  τίμησε   δυο συνεργάτες της , τον κ. Φίλιππο Φιλίππου, πρώην Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Χειρουργικής Κλινικής και την κ. Γεωργία Κουτσούμπα, πρώην Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας που δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό του Νοσοκομείου , αλλά που μαζί με όλους τους υπόλοιπους συνέβαλαν τα μέγιστα.

Σχετικά Άρθρα