Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (19-5-2022) το πρωί σε περιοχές του Έβρου καιτης Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,πλησίον του οικισμού Μάκρης Έβρου, αστυνομικοίτης Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρειπαράνομα στην ενδοχώραπέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 14-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Κέρκυρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον οικισμόΚοσμίου Ροδόπης,αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώνσυνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερεπαράνομα στην ενδοχώραοκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστηςπροηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην επαρχιακή οδό Βέννας – Φύλακα και συνέχισε την πορεία του οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε εξωτερική περίφραξη οικίας. Έξι από τους διακινούμενους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούνη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής ΦύλαξηςΣαπών.   

Σχετικά Άρθρα