Ροδόπη Τελευταία Νέα

Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης την Τρίτη 24 Μαΐου στην Τσανάκλειο Σχολή και ώρα 10.00π.μ.

Ο Δήμος Κομοτηνής διοργανώνει γιορτή ανακύκλωσης την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 για τη βράβευση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης  αλλά και της Εικαστικής Δράσης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τσανάκλειο Σχολήκαι ώρα 10.00π.μ.

Αρχικά θα οργανωθούν υπαίθριες δραστηριότητες για τους μαθητές στις οποίες θα συμμετέχει ενεργά  το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού «Exagono» του Δήμου Κομοτηνής και ύστερα θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των σχολικών μονάδων.

Τα σχολεία, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου, συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 5 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και τηγανέλαιο).

Στόχος, ήταν τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις  συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας περιμένουμε στην Τσανάκλειο Σχολή για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης και να συμμετέχετε σε βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις Followgreen.

Σχετικά Άρθρα