Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

100 Χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή – Δείτε video +foto από την εκδήλωση των Κιζδερβενιωτών στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης

Μαίρη Δαληκριάδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2022 η εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που είχε προγραμματίσει ο Ιερός Ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε συνεργασία με τον σύλλογο του Λυκοδρομίου Ξάνθης ενόψει του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την συμμετοχή και του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες» από την Θεσσαλονίκη.

Ο σύλλογος από την Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει μέλη και από την Ξάνθη παρουσίασε χορούς και τραγούδια από την περιοχή της Νικομήδειας, τα παράλια της  Μ.Ασίας και την Προύσα ενώ ακολούθησαν και βραβεύσεις. Ξεχωριστή ήταν η βράβευση της μεγαλύτερης Ξανθιώτισσας από το Κίζδερβεντ κυρίας Σουλτάνας Κυμπαρίδου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κύριος Νικηφόρος και ο πρωτοσύγκελος Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Σωφρόνιος.

Ο σύλλογος δεν παράλειψε να βραβεύσει και τον ιερατικό προϊστάμενο του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο Λυκοδρόμιο για την προσφορά του στην εκδήλωση αλλά και στο σύλλογο. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λυκοδρομίου κύριος Άνθιμος Κυρλίδης και ο οποίος ήταν και η ψυχή της οργάνωσης του τετραημέρου του εορτασμού στο Λυκοδρόμιο.

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Νικομήδειας  Δημήτρη Χατζηαγγελίδη  για την οργάνωση της εκδήλωσης καθώς και σε όλο το ΔΣ  και τα μέλη.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1238279906943736
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κύριος Νικηφόρος
Ξεχωριστή ήταν η βράβευση της μεγαλύτερης Ξανθιώτισσας από το Κίζδερβεντ  κυρίας Σουλτάνας Κυμπαρίδου.
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λυκοδρομίου κύριος Άνθιμος Κυρλίδης

Σχετικά Άρθρα