Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης (live video +60 foto )

Μαίρη Δαληκριάδου

Η εκκλησία μας, στις 21 Μαΐου, τιμά την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των τιμομέμων Αγίων του οικισμού του Λυκοδρομίου της Ξάνθης το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 το πρωί τελεσθηκε ο όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμονος.Ακολούθησε αρτοκλασία τον αύλειο χώρο του ναού ενώ μετά ακολούθησε το παραδοσιακό γλέντι που γίνεται πολλά χρόνια μετά τον εκκλησιασμό και έχει διακοπεί λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Στον ναό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Αμβροσιάδης, ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Λάκης Ελευθεριάδης, η πολιτευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου και πλήθος κόσμου.

Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λυκοδρομίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού από το Λουτράκι της Κορίνθου που μεταφέρει από την Κόρινθο ο πατέρας Νικόλαος. Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 και ώρα 11:30 το πρωί μετά την θεία λειτουργία, στην αυλή του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λυκοδρόμιο της Ξάνθης θα λάβει χώρα εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής από τον σύλλογο Μικρασιατών Νικομήδειας Κιζδερβενιώτες.

https://www.facebook.com/diakoniastafm/videos/2237405979748512

H ιερή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας

Στην αυλή του ναού έγινε και παρουσίαση με φωτογραφίες του οικισμού του Λυκοδρομίου από τον Μάκη Μπαμπάτσο:

Σχετικά Άρθρα