Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Με επιτυχία το 5ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών στην Ξάνθη (40 foto)

Το 5οΣυνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών φιλοξενεί το διήμερο 21-22 Μαΐου, η Ξάνθη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των 40 Ενώσεων της χώρας.

Στις εργασίες του οι οποίες έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης παραβρέθηκαν, σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλλιγίρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάκης Χαρίτου, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Καραγιώργος και άλλοι. Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

 Χαιρετισμούς και τοποθετήσεις απεύθυναν το σύνολο των προσκεκλημένων και όλοι ταχτήκαν στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών του Στρατού. Στην επίσημη έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στρατιωτικούς εν ώρα καθήκοντος, αλλά και στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που τιμάται, όπως κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, ενώ δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των αρχών της Ξάνθης.

Δηλώσεις Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη

Τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας εξήρε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπεληςυπογραμμίζοντας ότι η πιο σημαντική επένδυση στη Θράκη -μαζί με την ίδρυση του Πανεπιστημίου- είναι ο Στρατός,δίνοντας έμφαση στην πολύπλευρη συμβολήτουγια την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

 «Οι Έλληνες πολίτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που σας διακατέχει, αλλά και για την πολύτιμη προσφορά σας στις τοπικές κοινωνίες: με μικρά έργα υποδομής, με δράσειςστην υγεία και την περίθαλψη, με πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού, αλλά και σε κάθε έκτακτη συνθήκη, σε φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, στην πανδημία.κάθε φορά που οι κοινωνίεςδοκιμάζονται. Στις Ένοπλες Δυνάμεις, το σημαντικότερο οπλικό σύστημα είναιο άνθρωπος.Και αυτό φαίνεται στις πράξεις, στον τρόπο που λειτουργείτε, καθημερινά», υπογράμμισε.

Το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται στην πόλη μας, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ξάνθης και την ΠΕ Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά Άρθρα