Αγροτικά Τελευταία Νέα

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης για το “Artemis ΙΙ” το ψηφιακό τείχος προστασίας ενάντια στις ελληνοποιήσεις του γάλακτος

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη με το ψηφιακό «τείχος» προστασίας, “Artemis ΙΙ”, το οποίο παρουσιάσθηκε πρόσφατα, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Κυβέρνηση θωρακίζει το υπάρχον σύστημα ισοζυγίων γάλακτος.

  • Μέσω του  “Artemis ΙΙ” οι έλεγχοι των εποπτικών αρχών σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας του γάλακτος γίνονται πιο αποτελεσματικοί, καθώς μέσω του αναβαθμισμένου αυτού συστήματος και τη σύνδεσή του με όλα τα μητρώα του ΕΛΓΟ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, εντοπίζονται παρατυπίες και παρανομίες και επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών από ελληνοποιήσεις.
  • Το “Artemis ΙΙ”, αξιοποιεί στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία αφαιρώντας πλήρως κάθε ανθρώπινη εμπλοκή σε όλη τη διαδικασία καταγραφής των ισοζυγίων γάλακτος, καθιστώντας αδύνατη την παράκαμψή του.
  • Τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν μπορεί να φτάσουν στα 143 εκατ. ευρώ, ετησίως. Το κόστος εγκατάστασής του σε ολόκληρη τη χώρα μπορεί να καλυφθεί από το παρακράτημα γάλακτος.
  • Το σύστημα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά επί 18 μήνες σε 200 παραγωγούς της Θεσσαλίας με εξαιρετικά αποτελέσματα και η πλήρης ανάπτυξή του στους 50.000 κτηνοτρόφους στο σύνολο της χώρας απαιτεί επί πλέον 14 μήνες.

Σχετικά Άρθρα