Έβρος Τελευταία Νέα

Επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Επίτιμος δημότης του δήμου Διδυμοτείχου, ανακηρύχθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπος Λαλούσης, μετά την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην είσοδο της XVI Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, της οποίας διετέλεσε Διοικητής ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επεσήμανε την προσφορά του κ.Λαλούση στην περιοχή τόσο με την παρουσία του στον συγκεκριμένο στρατιωτικό σχηματισμό, αλλά και το κοινωνικό έργο που επιτέλεσε. Με την καθοριστική συμβολή του στην αγώνα δρόμου “Κάστρο” και τον αγώνα των καταδρομέων Δοϊτσίδη-Χατζόπουλου που χάθηκαν το 1974 στην Κύπρο.

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανέγνωσε ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο κ.Χατζηγιάννογλου παρέδωσε την πλακέτα ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη στον Αρχηγό ΓΕΣ.

Ο κ.Λαλούσης πάρα πολύ συγκινημένος, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα από το ξεκίνημα της ομιλίας του, τόνισε:

“Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα η αναγόρευση μου σε επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι κοντά σας, κοντά στους υπερήφανους ακρίτες του Διδυμοτείχου. Η σημερνή ημέρα είναι για μένα πολύ ξεχωριστή. Αποδέχομαι με υπερηφάνεια και θεωρώ ύψιστη τιμή την ανακήρυξη μου ως επίτιμου δημότη Διδυμοτείχου. Μιας μοναδικής ακριτικής πόλης, κάθε γωνιά της οποίας έχει να διηγηθεί και μια πτυχή της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της.

Σχετικά Άρθρα