ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης (video)

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην πόλη.  Μέλη και φίλοι του κόμματος έδωσαν το «παρών» με τις σημαίες, τα πανό και τα συνθήματα τους.

Στο κλιμάκιο Κόμματος συμμετείχαν ακόμα ο Ζήσης Λυμπεριδης, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Δελής βουλευτής του κόμματος, ο Διονύσης Κλάδης, γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Ειδικότερα ο κ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων στα πλαίσια της ομιλίας του:

Τώρα είναι η ώρα ο καθένας και η καθεμιά, να σκεφτεί με ποιους πρέπει να πάει και ποιους πρέπει να αφήσει πίσω.Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτεί με το ΚΚΕ να κάνει αυτή την επιλογή που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε σκεφτεί ή πιθανά να είχε απορρίψει.Γιατί σήμερα ο καθένας και η καθεμιά έχει περισσότερες αποδείξεις ποιος είναι μαζί του, δίπλα του, εκεί σταθερά μαζί με τους πολλούς τους εργαζόμενους, το λαό.Ποιος έχει για σημαία του τις δικές του λαϊκές ανάγκες, και ποιος είναι μόνιμα απέναντι με τους λίγους, το κεφάλαιο, να υπερασπίζεται τα κέρδη και την εξουσία του.Και το ΚΚΕ σταθερά στο πλάι του λαού, δίνει τη μάχη για να μην πληρώνει όλη την ώρα ο λαός τη λυπητερή που του στέλνει κάθε τρεις και λίγο το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Μια με την οικονομική κρίση, μια με την πανδημία που έφερε πιο κοντά μια νέα κρίση. Και τώρα με τον πόλεμο που επιδείνωσε μια ήδη άσχημη κατάσταση.Ναι, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, από τη μια της Ρωσίας και από την άλλη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το λαό, ποιος είναι μαζί του και ποιος είναι απέναντι.Με την άρχουσα τάξη που τρίβει τα χέρια της γιατί περιμένει κομμάτι από τη λεία του πολέμου. Γι’ αυτό στοιχίζεται στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Γι’ αυτό κλιμακώνει τη συμμετοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Ένας πόλεμος που δεν ξεκίνησε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας, αλλά προετοιμαζόταν χρόνια πριν και από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Προετοιμασία βέβαια που δεν έχει σταματήσει, συνεχίζεται και μεγαλώνει τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου. Προετοιμασία ήταν οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας. Προετοιμασία ήταν η συγκέντρωση πολλών αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή. Προετοιμασία ήταν το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 και η στήριξη φασιστικών ναζιστικών ομάδων. Προετοιμασία ήταν η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Κι εδώ, ο λαός της Θράκης μπορεί να επιβεβαιώσει πώς ο πόλεμος προετοιμαζόταν χρόνια.

Μπορεί να το επιβεβαιώσει, γιατί από εδώ, από τη Θράκη, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προωθήθηκαν και συνεχίζουν να προωθούνται γιγαντιαίες στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό στρατιωτικό υλικό προς την Ανατολική Ευρώπη, στα σύνορα με τη Ρωσία. Εδώ σ’ αυτή την περιοχή πραγματοποιούνταν ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, πραγματικές πρόβες πολέμου, βάζοντας στο στόχαστρο τη Ρωσία.

Όπως αυτή εδώ στο Πετροχώρι της Ξάνθης, με κάποια από τα σενάρια να προβλέπουν ότι θα συνεκπαιδευτούν τεθωρακισμένα των ΗΠΑ και του Δ’ Σώματος Στρατού για επιχειρήσεις σε εδάφη, που μοιάζουν με αυτά της Ανατολικής Ευρώπης.

Ενώ, άλλα σενάρια αφορούν την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας.

Ιδιαίτερα αυτά τα σενάρια, για την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνουν τους κίνδυνους για την περιοχή, από τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» και την χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι πλέον «στόχος», όπως κάθε τρεις και λίγο απειλούν οι Ρώσοι. Απέναντι από το λαό είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με τις κυβερνήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν εντάξει με τον πιο ενεργό τρόπο τη χώρα μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Έχουν μετατρέψει τη χώρα μας, από τη Θράκη ως την Κρήτη, σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Κι αυτή η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο με τη νέα Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, που ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή, πέρασε πλέον σε ανώτερο επίπεδο.

Κι ας παριστάνουν όλοι τους -και αυτοί που την ψήφισαν και αυτοί που δεν τόλμησαν να την ψηφίσουν αν και συμφωνούσαν- πως δεν ξέρουν τίποτα για το “έγκλημα”. Γιατί έγκλημα σε βάρος του λαού μας είναι η επέκταση και μονιμοποίηση των αμερικάνικων βάσεων της Σούδας, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου στο Στεφανοβίκειο, δίπλα στις άλλες υποδομές που έχουν παραχωρηθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Έγκλημα σε βάρος του λαού είναι η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται στρατιωτικές αποστολές, προωθούνται γιγαντιαίες στρατιωτικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη, όπως εδώ και καιρό συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη. Έγκλημα σε βάρος του λαού είναι οι στρατιωτικές ασκήσεις τεράστιας κλίμακας, ακόμα και η πρόβλεψη ετοιμότητας για τη φιλοξενία πυρηνικών όπλων, όπως εδώ και χρόνια το ΚΚΕ έχει καταγγείλει για τη βάση του Άραξου

Kαι γι’ αυτό το έγκλημα κανείς ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε ο ίδιος ο λαός μπορεί να πανηγυρίζει.

Μπορούν να πανηγυρίζουν μόνο τα κόμματα που τη σχεδίασαν και τη διαπραγματεύτηκαν με τις ΗΠΑ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιας και οι κυβερνήσεις του έχουν μεγάλη πείρα από τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Θυμούνται οι παλιοί: “Φεύγουν οι βάσεις που μένουν”, τα γνωστά κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα