Κοινωνία Τελευταία Νέα

O Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντά τα Στελέχη του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΑΜΘ

Κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη μας, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την τοποθέτηση του στο Συνέδριο των Γενικών Γραμματέων των Δήμων της χώρας, επισκέφθηκε την έδρα της Π.Ε. Ξάνθης όπου εκεί είχε ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση με τα Στελέχη του Γραφείου Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τον χαιρετισμό τους, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, όσο και και η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κα. Μιχαλοπούλου Μαρία η οποία είναι η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου, τόνισαν την σημασία της ύπαρξης του συγκεκριμένου Γραφείου στην Περιφέρεια μας, το οποίο βρίσκεται με Γραφεία και Συνεργάτες σε κάθε πόλη της.

Στην παρουσίαση ενός πρώτου απολογισμού, σχεδόν ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια της Δομής που είχαν πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο, ο Συντονιστής των Γραφείων κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις του Γραφείου καθώς και στην ανάπτυξη των συνεργασιών και συνεργειών που πραγματοποιεί με τους Τοπικούς Φορείς και τις Ενώσεις των Πολιτών, με τον κ. Αντιπρόεδρο να τονίζει την σημασία της παρουσίας μιας μόνιμης “φωνής” της Ευρώπης στην περιοχή.

Έπειτα ο κ. Αντιπρόεδρος, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και συζητήσει με τα Στελέχη του Γραφείου και να ακούσει τα σχέδια και τους στόχους που θέτουν για το εγγύς μέλλον. Παρόντες στην συνάντηση, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κ. Κουρτίδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαθεοδώρου.

Σχετικά Άρθρα