Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Με επιτυχία η παιδική παράσταση «Το θαύμα της Ενέργειας!» στο Θεατράκι της πλατείας

Οι μικροί συμπολίτες μας απάντησαν στο κάλεσμα της «κας Βάλλον» και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο χοροθεατρικό έργο «Το θαύμα της Ενέργειας!», μια παραγωγή της Re-BatteryAE», που έχει ως σκοπό να μάθει στα παιδιά την αξία της Ανακύκλωσης, για το περιβάλλον, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Τα κατάφερε, μέσα από τον χορό, τους εντυπωσιακούς χαρακτήρες με τα υπέροχα κοστούμια, το χιούμορ και τη διάδραση, καθώς οι ήρωες μπλέκονταν με τους μικρούς θεατές προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα…

Τα παιδιά γνώρισαν τι σημαίνει μπαταρία μολύβδου και πώς, όταν δεν ανακυκλώνεται, μπορεί να δηλητηριάσει τη γη και τον άνθρωπο, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μπαταρίας λιθίου και ποια τα μειονεκτήματά της και γιατί είναι ανάγκη οι άνθρωποι, κυρίως στις μέρες μας να φροντίζουν και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του σημαντικού Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνεται στην πόλη μας, από τον Δήμο Ξάνθης, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting», το διάστημα 12-15 Μαΐου, με τίτλο «Επενδυτικός-Αναπτυξιακός Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Τοθαύμα της Ενέργειας!» παρουσιάστηκε σε δύο παραστάσεις -δωρεάν για τα παιδιά- στις 12 και στη 1 το μεσημέρι, σήμερα, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Η σκηνοθεσία – χορογραφία της παιδικής παράστασης είναι του Ιωάννη Έντγκαρ Αβετικιάν, τα κοστούμια-σκηνικά του Franchesco Infante.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί (με τη σειρά που εμφανίζονται): Κύρια Βάλλον – Άννα Αργυρού, Μόλιν – Ερατώ Μάκρα, Συλλέκτης – Θέμιδα Γκέκου, Ρι-Μπαταρούλης – Ιωάννης Μαμόλης, Ηλεκτρούλης – Ιωάννης Έντγκαρ Αβετικιάν.

Οι μικροί θεατές ενθουσιάστηκαν, με τον Ρι-Μπαταρούλη και τον Ηλεκτρούλη, μαγεύτηκαν με την κα Βάλλον, γέλασαν με τον ξεχασιάρη Συλλέκτη και… κράτησαν αποστάσεις από τον Μόλυβδο…

Φεύγοντας, κρατούσαν στα χέρια καραμελίτσες που τους πρόσφερε ο θίασος, και στο μυαλό ένα σημαντικό μήνυμα: «Συλλογή – Μεταφορά – Ανακύκλωση!».

Σχετικά Άρθρα