Ελλάδα Τελευταία Νέα

Σχολή Ευελπίδων: Ημερίδα για το φαινόμενο του πολέμου στην Αρχαία Ελλάδα

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) η ημερίδα με θέμα «Το φαινόμενο του πολέμου στην Αρχαία Ελλάδα», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού – Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγου Νικόλαου Φλάρη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του ΓΕΣ και ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος ενώ την εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιος Ρεγκάκος.

Ομιλίες πραγματοποίησαν η Καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σελήνη Ψωμά, η Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αλεξάνδρα Μπαρτζώκα, η Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Αρχαιολόγος και Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών- Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Γεώργιος Σταϊνχάουερ, ο Επίκουρος Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας της ΣΣΕ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Ομότιμος Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας της ΣΣΕ κ. Ανδρέας Καστάνης και ο Υποδιοικητής της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης, Ειδικός Επιστήμονας και Διδάσκων Στρατιωτική Ιστορία στην ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.

Συντονιστές της ημερίδας ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλης Τιβέριος και ο Καθηγητής Διοικητικού και Συγκριτικού Δικαίου της ΣΣΕ κ. Γεώργιος Τράντας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη σύνοψη των εργασιών από το Γενικό Επιθεωρητή Στρατού – Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη.

Σχετικά Άρθρα