Κοινωνία Τελευταία Νέα

Προσκυνηματική εκδρομή από τον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης στην Κωνσταντινούπολη – Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (120 φωτογραφίες)

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με το ταξιδιωτικό γραφείο Τάσιος Τράβελ διοργάνωσε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης από 6 έως 8 Μαΐου 2022.

Η εκδρομή ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ξεκινώντας με επίσκεψη στην Αγία Σοφία. Η επόμενη ημέρα αφιερώθηκε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και η Τρίτη ημέρα στον κύριο σκοπό της εκδρομής στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής  (Μπαλουκλί) όπου λειτούργησε ο Πατριάρχης. Οι Ξανθιώτες εκδρομείς είχαν την ευλογία να τον συναντήσουν μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και να τον μιλήσουν παίρνοντας την ευχή του.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου 2022, από παρακολούθηση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στην ΙΜ Ζωοδοχου Πηγής και την συνάντηση με τον Πατριάρχη:

Φωτογραφία από την συνάντηση του Παναγιώτατου με τους Ξανθιώτες εκδρομείς μετά τον εκκλησιασμό στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί).
Το εσωτερικό της ΙΜ Ζωοδόχου Πηγής
Ο πατριάρχης συνομιλεί με τον πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη Ιερατικό προϊστάμενο του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης
Ο Πατριάρχης αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά..
Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου 2022, της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε, κατά το έθος, στο Καθολικό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βαλουκλή, με την συμμετοχή των Σεβ. Ιεραρχών Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.
Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο
 Ο Παναγιώτατος αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στην ΙΜ Ζωοδόχου Πηγής τέλεσε Τρισάγιο στον Τάφο του αοιδίμου προκατόχου του, Πατριάρχου Δημητρίου, μνημονεύοντας όλους τους Πατριάρχες, Ιεράρχες και Μ. Ευεργέτες του Γένους που αναπαύονται στον αυλόγυρο της Μονής. Στη συνέχεια μετέβη στο παρακείμενο Β΄ Κοιμητήριο της Μονής όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, «των πατέρων και αδελφών ημών, ων τα ονόματα Κύριος γιγνώσκει».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τριήμερη επίσκεψη στην πόλη:

Στην Αγία Σοφία
Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Σχετικά Άρθρα